Salı , 23 Nisan 2024

EROL “BARIŞA HASRET BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ”

   Tekirdağ Barosu Ankara Garı’nda hayatını kaybedenlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Baronun basın açıklamasını Baro Başkanı Huriye Erol Altay yaptı.

   Altay’ın basın açıklamasından satırlar: “Tam 2 gün evvel bu defa Başkent Ankara’da hain bir saldırı ile yeniden can evinden vuruldu. Kardeşlik, özgürlük, demokrasi için cumhuriyetin sembolü Ankara Garı önünde hain bir saldırıya kurban verildi. Ne yaralanan kişi kaçtır? Kaçı ağır? Hala bilinemiyor.

     Barışı haykırmak için giden çocuk babasıyla koyun koyuna, öğretmen emeklisi DDY emeklisi eşiyle el ele bir kadın akıl almaz bir öfkeyle katledildiler.

     Avukatız; halkın savunucularıyız. Görülmektedir; barışa hasret bir coğrafyada yaşıyoruz. “Bizden değilse katledilmeleri caizdir” diyerek katledildiler. Daha kaç vatan evladımız bu toprağa şehit düşecek?

     Bizden; bu ölümlere bu fıtrata alışmamız isteniyor. Alışmıyoruz! Sadece barış için Başkent Ankara’da buluşan bu insanlardan; kim korktu? Neden korktu? Sadece barış isteyen bu insanlar neden öldürüldü? Faili meçhul acılara yenileri eklendi. Her sabah aydınlık olmayan günlere yenileri eklendi.

     Artık bu güvensizlik ve ateş üstünde yapılacak 1 Kasım seçimleri DEMOKRASİYİ kurtarmaya yetmeyecektir. Keşke yetse!

     Hepimiz biliyoruz ki iktidar tarafından siyasi rant sağlamak için desteklenen bu unsurlar; siyasi rant sahiplerini de içine alacaktır. 7 Haziran seçimlerinden sonra hesaplar yapan kirli siyasilere sormak gerekiyor; aldığınız her oy kaç insan ediyor?

     Biz Tekirdağ Barosu olarak bu gidişe son verilmesini; yalvararak ve haykırarak, son verilmesini istiyoruz.. Bu katliamın faili meçhul olduğu söylense de olmadığını hepimiz biliyoruz.

     Eşit, özgür ve kardeşçe yaşamak için ülkede el ele savaşacağız. Biz; bütün bu katliamlara rağmen eşit ve özgür bir ülkede yaşayacağımıza, hepimiz inanıyoruz. Siz de inanın lütfen!

     Bu katliamı yapanları boykot için işi bırakma eylemi yapanları desteklediğimizi belirtiyor, bizi dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın