Cuma , 29 Mart 2024

ERGENE’DE TEMEL ATMA TÖRENİ

   Tekirdağ büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Süleymanpaşa ve Kapaklı’dan sonra Ergene İlçesi’nde üçüncü okulun temeli atıldı. Temel atma törenine; CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakam Vekili Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Teski Genel Müdürü Şafak Başa, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

   Sağlık Mahallesi Gündoğdu Caddesi’nde düzenlenen tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Bu tören Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın eğitime ne kadar önem verdiğinin en güzel örneğidir. Bizler, gerek büyükşehir belediye başkanımız gerekse ilçe belediye başkanları olarak ilimizin ve ilçelerimizin ihtiyaçlarının, eksiklerinin farkındayız. Mahallelerimizdeki okul ihtiyacının da farkındayız.

   Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları modern okullarla, teknik donanımı yüksek sınıflarla ve iyi öğretmenlerle buluşturmak zorundayız. Aksi halde Büyük Önder Atatürk’ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız mümkün olamayacaktır.  Ancak bizim için hiçbir ihtiyaç diğerinden daha az önemli değildir. Keşke imkân olsa da hemen çözüme kavuşturabilsek ancak bir yerde okul ihtiyacı varsa, elbette ki bu tüm ihtiyaçların önündedir, önceliklidir ve ertelenemez. Tekirdağ ilimizdeki okul ihtiyaçlarını yatırım planlarına alarak bugün bu okulun temelinin atılmasına vesile olan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

   İlçemizin dört bir yanında proje çalışmalarımız devam ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ulaş’tan  başlayarak Saray ilçesine kadar uzanan güzergâhın asfaltlama çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi.   Bunun yanı sıra Ergene’de Taziye ve Aşevi Projemizin ihalesinin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.  Bugünde 11 ilçeye 11 okul projesiyle  temel atma töreniyle  gerçekleştirdiğimiz ve  önümüzdeki yılda  hizmete geçmesi planlanan Tekirdağ Büyükşehir İlkokulu’nun başta ilçemize, mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak açılış töreninde yaptığı konuşmada; “ Geçen gün Ergene’den döndükten sonra masamın üstünde 50-60 tane mektup gördüm, şaşırdım, birdenbire ne gelebilir düşündüm. Vatandaştan şikâyet gelmez, vatandaş bizi seviyor ondan sıkıntım yok. Saray’ın Güngörmez Mahallesi Okulu öğrencilerinden gelen kendi yazısıyla yazdıkları teşekkür mektupları beni sevindirdi, işte bizim için en büyük hediye bu, Güngörmez okulunun mantolama ve tamiratını yaptık. Anaokulun öğrencilerinin yazdığı mektupta diyor ki; “Sayın başkan bey bizi ısıttığınız, okulumuza baktığınız için teşekkür ederiz.” İşte bizim için mutluluğun en güzeli budur.

   Geçen gün burada kanalizasyon temelini atarken yetmez demiştim. Yetmezlerin 2. sinin temelini de şimdi atıyoruz. Ama yetmezler devam ediyor, Şubat ayının ikinci haftası Ulaş’tan Çayra Mahallesine giden 43,5 km sıcak asfalt ve karayolları standartlarındaki yolun temelini atacağız. Yetmezler in dördüncüsünün de ihalesi yapıldı; sağlıklı içme suyu altyapı projesinin temelini de en kısa zamanda atacağız. Yetmezler devam edecek aşevinin de projesi şu anda hazırlanıyor. 30 Büyükşehir içinde okul yapan tek Büyükşehir Tekirdağ Büyükşehir, bununla da gurur duyuyoruz. Eğitim çok önemli, elimizden geldikçe eğitime katkı veriyoruz. Önümüzdeki günlerde daha çok sık sık bir araya geleceğiz.. Bu yıl içinde 78,650 km yol yaptık, bu gezmek boşuna olmuyor; gidip görmezsen, yerinde incelmezsen, vatandaşın sıkıntısını ayağında görmezsen bu hizmet olmaz. Büyükşehir bütün gücüyle çalışmaya devam ediyor. Bize güvenmeye devam edin” dedi.

Konuşmalar sonrasında gerçekleştirilen temel atma töreninde kurdele protokol üyeleri tarafından kesildi. Butonlara basılarak ilk harcı atılan, 24 Derslikten oluşan ve yaklaşık 4 milyon 465 bin liraya mal olacak Ergene ilköğretim Okulu yılsonuna kadar tamamlanacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında  Ergene İlçesine inşa edilecek olan 24 derslikli  Ergene Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu’nun  temeli atıldı.

Sağlık Mahallesi Gündoğdu Caddesi’nde düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve  basın mensupları katıldı.

Ardından açılışı konuşmalarının yapıldığı tören programında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimiyle temel atma töreni sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın