Perşembe , 25 Nisan 2024

ENGELSİZLERİN KAHVALTI BULUŞMASI

   Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Cumartesi günü dernek üyelerine, STK temsilcilerine 100. Yıl Mutlukent Çay Bahçesi’nde kahvaltı verdi. Kahvaltı sonrası Dernek Başkanı Şerife Türüdü konuşmasında şunları söyledi: “Hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Bizi yalnız bırakmadınız. 9 ay oldu göreve geleli. Bu 9 ayda neler yapmışız; sizlerle paylaşalım istedim. STK temsilcileri, basın temsilcileri; bizleri yalnız bırakmadınız. Üyelerim; üyelerimi çok seviyorum. Beni hiç yalnız bırakmadınız; kortejlerde, toplantılarda, etkinliklerde hep yanımda oldunuz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Harun Bey şimdi sizlere faaliyet raporunu okuyacak.”

   Türüdü’den sonra Harun Reşit Deveci derneğin faaliyet raporunu ve Dernekler Masası’na verilen hesap özetindeki gelir-gider hesaplarını okudu. Deveci’nin okuduğu faaliyet raporu: 1- 15.3.2015 Tekirdağ’daki tün engellilerin tanışması, kaynaşması için verilen kahvaltı, 2- Tekirdağ Valiliği’ne, Süleymanpaşa Kaymakamlığı’na, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, Siyasi Parti İl Başkanlıkları ve diğer STK tanışma ve nezaket ziyaretleri, 3- 27.4.2015 Dernek lokalinin açılışı ve sonrasında Tuğlalı Park’ta düzenlenen etkinlik, 4- Dernek açılışı dolayısıyla yerel 2 gazetede tam sayfa teşekkür mesajı yayınlattık, 5-Dernek faaliyetlerini yürütebilmek için; bilgisayar, yazıcı ve sabit telefon aldık. 6- Dernek logomuzu taşıyan şapka yaptırdık, 7- Kiraz festivalinde açılan satan için broşür bastırılarak, dağıtılmıştır. 8- Derneğe yardım edenlere plaket yaptırılmış ve törenle kendilerine verilmiştir. 9- Süleymanpaşa Belediyesi’nce tahsis edilen 2 otobüsle Ramazan Ayı’nda engellilere Edirne Camileri’ne gezi düzenlenmiştir. 10- 11-13 Mayıs tarihlerinde 3 gün Tuğlalı Park’ta kermes, 16 Mayısta Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde konser eşliğinde düzenlenen mangal partisinde yaklaşık 1.200 engelli ve ailesine yemek verilmiştir. 12- İlgili kuruluşlarla işbirliği yapılarak tün engellilerin tespit çalışması yapılmıştır. 13- Engelli sandalye alımı için pet şişe ve kapak toplama kampanyası başlatılmıştır. 14- İlçemizde bulunan tüm resmi kurumlar, bankalar ve diğer kurumlara dilekçeler yazılarak 2005 yılında çıkan yasa hatırlatılarak binaların engellilere uygun hale getirmeleri gerektiği hatırlatılmıştır. 15- Derneğimize müracaat eden 4 kişiye tekerlekli sandalye, 1 kişiye akülü sandalye ve engellilerimize araçları için 4 adet tekerlek verilmiş, ellerini kullanamayan 2 engellimize akıllı klozet yaptırılmıştır.

   Derneğimizce toplanan üye aidat tutarı; 2.166-TL, yapılan Bağış tutarı: 34.220.76TL’dır. Alınan sandalye, büro kirası, sekreter maaşı ve diğer giderlerin toplamı: 36.321.06TLdır.

   Açıklamalar sonrası dernek üyeleri Mine Engin Tekay’ın öldürülen kadın resimlerini alarak “Kadın Cinayetlerini” kınadıklarını ve Özgecan Yasası’nın çıkarılması için destek vereceklerini açıkladılar. Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri; Kadın Cinayetlerinin durdurulmasını istediklerini söylediler. Bu açıklama sonrası günün anısına fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın