Perşembe , 28 Mart 2024

ENGELSİZLER BELGE TÖRENİ

   Süleymanpaşa Engelliler Koordinasyon Merkezi SEKOMER ile KOSGEB işbirliğiyle 23.11.2015- 2.12.2015 tarihleri arasında düzenlenen 9 günlük Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na katılanlara belgeleri Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından tarihi binada verildi.

   Katılım belgelerini vermeden önce Eşkinat kursa katılanlarla kısa süreli sohbet etti. Kursa katılanlardan biri; evini satılığa çıkardığını, satıldığı zaman kahvaltı salonu açmayı düşündüğünü söyledi. Bir diğer kursiyer, elişi malzemesi satmak istediğini, bir başkası aile fertlerinin tamamının tamirci olduğunu belirterek tamirci dükkânı açmak istediğini söyledi.

   Sohbet sonrası Eşkinat yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Her biriniz bir işyeri açtığınızda 1 kişi çalıştıracak, istihdam yaratacaksınız. Devletin işsizlik sorununa da çare olacaksınız. İnşallah her şey gönlünüzce olur.”

    Konuşma sonrası engelli – engelsiz karma olarak düzenlenen Girişimcilik Kursu’na katılanlara “Katılım Belgeleri” verildi. Belgelerin verilmesinden sonra Eşkinat: “Bizim dünyamızda, bizim şehrimizde dezavantajlı kesim olarak görülen sizler için engelleri kaldıracağız. Mutlukent’in mutlu insanları olsun istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

    Belgelerini alan katılımcılar “İşyerini açtığımızda da desteklerinizi göreceğiz inşallah” deyince Eşkinat; “Siz önce bir işletmelerinizi açın, görüşürüz” cevabını verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın