Cuma , 29 Mart 2024

ENGELSİZ YAŞAM İÇİN BULUŞTULAR

   Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği tarafından düzenlenen yemeğe; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, davetliler, basın ve dernek üyeleri katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Şerife Türüdü yaptı.

     Türüdü konuşmasında özetle şunları söyledi: “Dernek olarak yeni yeni oluşum içindeyiz. Güzel şeyler yapmak istiyoruz. Bu bizim ilk yemeğimiz; bu kadar kalabalığı görünce gurur duydum. Hepimiz engelli adayıyız. Eskiden köylerde İMECE vardı. O ruhu kaybetmemişiz. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu gece bayan arkadaşlarımız var. Türkiye’de kadın olarak yaşamak çok zor.”

     Türüdü Mine Engin Tekay’ı sahneye davet etti. Tekay; “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Tekirdağ Temsilcisiyim. Kadın cinayetlerini durdurmak için sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Özgecan Yasası için hepinizi desteğe davet ediyorum” dedi.

     Tekay’dan sonra mikrofona Mübeccel Karaevli davet edildi. Karaevli konuşmasında şunları söyledi: “Söz vermiştim. Hakikaten sizlerle birlikte olmak istedim. Bu kardeşlerimizi yalnız bırakmamamız lazım. Ben bütün kadın derneklerinde çalışıyorum. Derneklerde çalışmak çok özveri isteyen bir iştir. Bütün bu kadın derneklerinde çalışmamın nedeni; kadınları eğitmektir. Kadın eğitilirse; aile kalkınır. Aile kalkınırsa; devlet kalkınır. Atatürk ne güzel söylemiş; toplumun bir yarısı kalkınmadan toplumun kalkınması mümkün değildir. Türk Kadını Kurtuluş Savaşı’nda omuz omuza savaşmıştır. Bizim; omuz omuza verip mücadele etmemiz lazımdır.

     Bugün İğneada’ ya gidip oraya bir Nükleer Santral yapılacaksa durdurmamız lazım. Ekrem Bey burada; bugün, O’da oradaydı. Hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyorum.”

     Karaevli’nin konuşmasından sonra müzik eşliğinde oyunlar oynandı, yemek yenildi. Müziğe açık arttırma için ara verdildi. Açık arttırmayı 1.000TL ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başlattı. Açık arttırmaya konulan Atatürk Tablosu 2.500-TL ile Mübeccel Karaevli’nin oldu. Karaevli açık arttırma sonrası; “Bir dakikanızı rica edeceğim. Benim evimde bir Atatürk köşem var. Sonra bir yere giderken; çiçek, çikolata yerine; Atatürk serilerini alıp götürüyorum” dedi.

     Karaevli’nin konuşmasından sonra mini hediye çekilişi yapıldı. Çekiliş için bilet alanlara hediyeleri yemek çıkışında verildi. Dernek Başkanı Türüdü Karaevli’ye ve hediye çekilişinde bilet alanlara teşekkür etti. Güç Birliği İlk Adım Derneği Başkanı Zeynep Nazan Soyer’den gelen mesaj okundu. Güç Birliğinde İlk Adım Derneği; Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği’ne 2.000-TL bağışta bulundu. Mesaj sonrası yemek; müzikle devam etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın