Cumartesi , 20 Nisan 2024

ENGELLİLİĞİ YAŞAYARAK ÖĞRENİN

   Süleymanpaşa Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık yaratmak e vatandaşların birkaç dakilalığına görme, yürüme ve işitme engelli olarak parkurda engelli vatandaşların her an karşılaştığı sorunları yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için Üç Kemaller Parkında engelli parkuru kurdu. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları görmek için katıldığı engelli parkuruna vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler.

   Görme, yürüme ve işitme engelli olarak engelli parkurunu tamamlayan Eşkinat parkur sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Gerçekten zor bir durum. Görmemek, yürüyememek, duymamak, konuşamamak, derdini anlatamamak; Allah kimseye göstermesin ama bunlar hepimizin başına bir gün gelebilir. Hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Onun için engellilerin bir parça olsun sıkıntılarını anlamak adına bu parkur kurulmuştur. Farkındayız diyoruz ama deneyimlerken bunun ne kadar sıkıntılı ve zor bir durum olduğunu görüyoruz. Engellilerimizi engelsiz bir kentte sosyal ve engelsiz bir yaşama taşıma hedefindeyiz. Her geçen gün de bu yolda önemli adımlar atıyoruz” dedi.

   Eşkinat’tan sonra parkuru tamamlayan Güral, parkur sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu parkur ile engelliler için farkındalık yaratmak istedik. Hep onlar için bir şeyler yapmayı düşünüyor bu yönde çalışıyoruz ama yaşamak ayrı bir şey. Empati kurmak da önemli ama bunu yaşayarak deneyimlemek çok farklı. Güvenlikli bir alanda olduğumu bildiğim halde engelli sandalyesinde de gözlerim kapalıyken de düşer miyim endişesi yaşadım. Biz bu konuda tabi ki üstümüze düşeni yapıyoruz, yapacağız da. Diğer kurumlardan da aynı hassasiyeti bekliyoruz. Herkesi bu yönde duyarlı olmaya davet ediyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın