Perşembe , 25 Nisan 2024

EFSANE GÜREŞÇİNİN MİNİK ZİYARETÇİLERİ

    Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Tekirdağ Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Güreş Federasyonu ile 13-14 Şubat tarihleri arasında ortaklaşa düzenleyeceği, “Genç Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası” için Tekirdağ’a gelen sporcular, ata sporu olan güreşte,  adını tarihe altın harflerle yazdıran efsane pehlivan Hüseyin Alkaya’yı yani Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan’ın kabrini ziyaret etmeyi unutmadılar.

    Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Türkiye Güreş Federasyonu Milli Takımlar Teknik Direktörleri İbrahim Şahin, Mustafa Koç, Mustafa Kocabaş, Tekirdağ İl Temsilcisi Fatih Kobal, Hüseyin Pehlivan’ın torunu Sinan Alkaya, Teknik Kurul Üyeleri ve Tekirdağlı minik güreşçiler Hüseyin Pehlivan’ın kabrini ziyaret ettiler. Ziyarette Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan’ın kabrine çiçek bırakıp dua ettiler.

   Hüseyin Pehlivan’nın başarıları; ölümünün 34. yılında dualarla kabri başında onu anan minik güreşçilere anlatıldı. Hüseyin Pehlivan’ın Torunu Sinan Alkaya, herkese geldiği için teşekkür etti. Tekirdağlı minik güreşçilere, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz; “Biz efsane güreşçilerimizin hikâyeleri ile büyüdük. Hüseyin Pehlivan’ın tarihte başarısını göz ardı etmek mümkün değil. Sizlerde bu spora gönül vermiş sporcular olarak ileride iyi bir yerlere geleceğinize eminim. Aranızdan bir Hüseyin Pehlivan çıkmasını ümit ederim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın