Çarşamba , 24 Nisan 2024

DOĞAN’DAN 28 ŞUBAT BÜLTENİ

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan 28 Şubat’la ilgili olarak basın bülteni yayınladı. Doğan’ın 28 Şubat’la ilgili basın bülteni: “26. Dönem Ak Partili kadın milletvekilleri olarak, millet iradesine aykırı her türlü hukuksuzluğa, hep beraber karşı çıkacağımızı özellikle 28 Şubat tarihinde bir defa daha Kamuoyuna deklare etmek üzere huzurunuzdayız.

28 Şubat 1997 tarihinde alınan kararlar sonrası gerçekleştirilen postmodern darbe, “Bin yıl sürecek” iddiasıyla “irticayla topyekûn mücadele” başlığı altında, toplumun değişik kesimlerine karşı pek çok mağduriyet gerçekleştirdiği gibi, Meclis çatısı altında “Bu kadına haddini bildirin” ifadeleriyle halkın seçtiği bir milletvekilinin dahi görev yapmasını engellemiştir. Bu noktada Meclisteki kadın vekiller olarak, bundan sonra tekrar 28 Şubatlar yaşatılmaması için çaba göstereceğimizi bildirmenin haklı onurunu yaşamaktayız.

Bilindiği üzere 28 Şubat kararları alınıp, başörtülü kadınlar inançları nedeniyle eğitim, çalışma, siyasal yaşamın içinde bulunma haklarından yoksun bırakıldıklarında, hatta hastanelerden bile geri çevrilip sağlık hizmeti alamadıklarında, meşru hükümet devrilip halkın iradesi yok sayıldığında, yüzlerce vakıf ve dernek hakkında kapatma davası açılıp, özel işletmeler “yeşil sermaye”adı altında fişlendiğinde, imam hatip liselerinin ortaokulları kapatılıp, katsayı uygulaması ile üniversiteye gitmelerinin önleri kesildiğinde, sadece her biri canımızı yakan mağdurlardeğil tüm Türkiye zarar görmüştür.

Başörtülü kurucuları olduğu için Anayasa Mahkemesine şikâyet edilen, hatta hakkında kapatma davası açılan, Cumhuriyet mitingleri ile devrilmeye çalışılan, e-Muhtıraların muhatabı olan Ak Parti, milletinden aldığı güçle bütün vesayet odaklarını ortadan kaldırmış, tüm Türkiye’ye zarar veren yasak ve ayrımcı uygulamalara son vermiştir. Bundan sonra bize düşen elimizden geldiğince kalan yaraları sarmak ve Yeni Türkiye’de asla kimsenin ayrımcılığa uğramayacağı için bir gelecek için çaba göstermektir.

Bu noktada milletin temsilcileri olarak açıklıyoruz ki; sahip olduğumuz yetkiyi, milletimizden aldığımızın farkındayız. Milletimizin sahip olduğu değerler, bizim değerlerimizdir. Bu değerlere karşı gerçekleştirilmiş olan tüm saygısız ve haksız eylemleri kendimize yapılmış kabul ediyoruz. Millet iradesinin yok sayıldığı 28 Şubat postmodern darbesini tarih önünde mahkûm ediyoruz. Bir kere daha benzer süreçlerin yaşanmaması için hep beraber mücadele edeceğimizi tekrarlıyoruz. Bunun için insan olma onurunu önceleyen sivil bir Anayasa için herkesin desteğini bekliyoruz. Son olarak uğradığı tüm mağduriyetlere rağmen şiddete başvurmadan onurlu bir hak mücadelesi tekrarlıyoruz. Bunun için insan olma onurunu önceleyen sivil bir Anayasa için herkesin desteğini bekliyoruz. Son olarak uğradığı tüm mağduriyetlere rağmen şiddete başvurmadan onurlu bir hak mücadelesi veren 28 Şubat mağdurlarını selamlıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın