Perşembe , 18 Nisan 2024

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen 2.Trakya Proje Pazarı, Arge ve Teknoloji Projeleri Yarışması Edirne’de Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sedat Murat, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nden Rektör Yrd. Ahmet Erdem ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden temsilen öğretim üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, etkinlikte yaptığı konuşmada Trakya Üniversitesi’ndeki öğrencilere ve akademisyenlere bir çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Bugün Trakya’daki Üniversitelerin öğrencilerinin hocalarının bin bir emekle hazırlamış olduğu projeleri değerlendireceğiz. Sahada çalışan biri olarak şunu söylemek istiyorum; tıp, mühendislik, sosyal bilimler hiç fark etmiyor. Eğer bir proje uygulanabiliyorsa uygulama şansı varsa biliniz ki dünyanın en değerli projesidir o. Edirne ile ilgili hayalleriniz projeleriniz Edirne Belediyesi tarafından beklenmektedir. Hem destek verilecektir hem de sahada uygulama alanı açılacaktır. Sözlerime son vermeden evvel yarışmaya katılan tüm hocalarımı, öğrencilerimi bir kez daha kutluyorum.”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Geçen yıl ilkini Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz Proje Pazarı etkinliğinin ikincisini bugün serhat şehri, şehirlerin sultanı Edirne’de gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Proje Pazarı etkinliği aslında kendisi bir proje.  Trakya’nın ve Marmara’nın çeşitli yerlerinde Trakya Üniversiteler Birliği’ne bağlı üniversitelerden birbirinden değerli hocalarımız birbirinden farklı projelerini, tez çalışmalarını, fikirlerini gelip bize sunsunlar, beraber oturalım, tartışalım ve kendi çalışmalarını Trakya’ya, Türkiye’ye açalım. Bu projeleri kendi illerindeki sanayici ile buluşturalım. Veya yaşadığı şehrin sorunlarına çözüm noktasında katkı sağlasın diye bir nevi platform oluşturalım dedik. Bu platform sayesinde ulaşılamayana ulaşalım, görülmeyeni gösterelim, kenarda köşede kalmış değerli fikirler varsa onları diğer kurum ve kişilerle buluşturalım istedik. Böylece ortak aklı bir araya getirelim diye bu projeleri yapıyoruz. Tabi bu işin bir de mutfak kısmı var. Mutfak kısmı yaklaşık 6 aylık bir süreci kapsıyor.  Bu süreçte sisteme 37 adet proje başvurusu yapıldı. Bu projeler oluşturulan heyet tarafından detaylı şekilde incelendi, araştırıldı ve bu projelerin arasından ilk 10’a girecek projeler belirlendi. Bugün burada da jüri değerlendirilmesi sonucu ilk 5’e girecek projeler belli olacak. Tüm projeler bizim için çok değerli. İnşallah diğer projeleri de önümüzdeki yıllarda görmeye ve kabul etmeye çalışacağız. Biz sizlerin değerli fikir ve akademik çalışmaları hayata geçirilsin istiyoruz. Çalışmalarınız sosyal hayatla bütünleşsin. Ekonomiye kazandırılsın ve ticarileşsin. Mümkünse hem hocalarımız istifade etsin, hem Trakya istifade etsin, nihayetinde Türkiye kazansın istiyoruz. Gelişmiş 10 ülke arasına girmek için üniversite ile sanayiciyi, şehri ve diğer kurumları bir araya getirmeliyiz. Fikirleri buluşturma ve hayata geçirme noktasında bu platformu kurduk. İnşallah önümüzdeki yıllar bu etkinliği Kırklareli’nde, Çanakkale’de, Bandırma’da yapacağız. Geçen yıl bu etkinliği Namık Kemal Üniversitesi’nde yaklaşık 400 kişinin katılımı ile gerçekleştirdik. Bugün maşallah burada yaklaşık 800 kişi var. Trakya’nın ve Bölgemizin değişik illerinden gelen öğrenci kardeşlerimiz, hocalarımız burada. Ümit ediyorum binleri, iki binleri bu salonlar almayacak.50-60 proje 100-200 projeye dönüşecek. Sadece kazananlara değil kazanamayanlara da elimizden gelen desteği vereceğiz. Ben burada yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, proje pazarının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İlk 10’a Kalan Finalistler Proje Önerilerini Değerlendirme ve Ödül Kurulu’na Sundular

2.Trakya Proje Pazarı Yarışması’nda 37 proje arasında projeleri ilk 10’a kalan finalistler projelerini jüri üyelerine ve katılımcılara sundular. İlk 10’a kalan finalistlerin 9 tanesi Trakya Üniversitesi’nden, 1 tanesi ise Kırklareli Üniversitesi’nden yarışmaya katıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk 5’e girmeye hak kazanan proje sahiplerine Trakya Kalkınma Ajansı tarafından “Ticarileştirme Desteği” kapsamında para ödülleri verildi. Yarışma sonucunda birincilik ödülü olan 25.000 TL’yi almaya hak kazanan ‘’NeuroMarket Genetik Analiz Set’’ isimli projesiyle Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Akyol ve Prof.Dr. Oğuzhan Doğanlar oldu. İkincilik ödülü olan 20.000 TL’’ İşitsel Nöropati Spectrum SMAD4 Gen Metilasyonu Biyolojik Bir Marker Olabilir mi?” İsimli projesiyle Trakya Üniversitesi’nden Öğr.Üyesi Erdoğan Bulut’a, üçüncülük ödülü olan 15.000 TL Trakya Üniversitesi’nden’’Microişlemci Kontrollü Elektro Pnömatik Kontrollü Flutter” isimli projesiyle Doç.Dr.Hilmi Kuşçuya, dördüncülük ödülü 10.000 TL ‘’Otonom Araçlar İçin Yerli Elektirk Motoru Sürücüsü” isimli projesiyle Trakya Üniversitesi’nden Dr.Öğr.Üyesi Deniz Taşkına’a, beşincilik ödülü olan 5000 TL ise ‘’ Enactive İnteraktif Eğitim Simülasyonu” projesinin sahibi Trakya Üniversitesi’nden Araş.Gör.Dr.Erdem Demiröz’e verildi.

Yarışma İlk 10’a giren finalistlerle protokol üyelerinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın