Çarşamba , 24 Nisan 2024

CUMHURİYET 92 YAŞINDA

   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl kutlamaları 28 Ekim günü Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenlerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri; sabah Tekirdağ Valiliğinde tebrikat töreni ile başladı. Tören’in ikinci bölümü sahilde devam etti. Sahilde düzenlenen törene; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

   Vali Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın merasim aracıyla halkı selamlaması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Salihoğlu yaptı. Vali Salihoğlu; Cumhuriyetimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu belirtti. “Cumhuriyetimizin 92. yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun” diyen Vali Salihoğlu; gençlere, Atatürk’ün “İstikamet metanet ve nefiste fedakârlık başarıyı sağlar. Zira istikbal, irade ve imanı kuvvetli olanlarda mevcuttur” sözlerini hatırlatarak “Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en gelişmiş ve müreffeh ülkesi oluncaya kadar var gücünüzle çalışmalısınız. Çağın bilimsel ve teknolojik gelişmelerini işlemeli, bunlardan yararlanmalısınız. Kendinizi iyi yetiştirmeli, okuyan, araştıran, sorgulayan, yorumlayan, fikir üretebilen, milli, insani ve ahlaki değerlere sahip kişiler olarak toplumda yer almalısınız. Yine Büyük Önderimizin ifade ettiği gibi ‘Cumhuriyet sizlerin ellerinde daha da yükselecek ve yücelecektir” dedi.

     Vali Salihoğlu’nun konuşmasından sonra öğrenciler; günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okudular. Şiir, resim ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tekirdağ’ın 11 ilçesinden gelen öğrencilerin, askerlerin ve askeri araçların geçişi ile tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın