Cuma , 29 Mart 2024

ÇOCUK KULÜBÜNÜN TANIŞMA TOPLANTISI

   Süleymanpaşa Belediyesi’nin çocuklara yönelik projelerinden olan Süleymanpaşa Çocuk Kulübü; Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da katıldığı tanışma toplantısını düzenledi.

MUTLU AİLESİ GELİYOR

   Toplantının açılış konuşmasında çocuklara her ay bir kitap dağıtılacağı müjdesini de veren Eşkinat şunları söyledi; “Hedefimiz burada yaşayan bütün çocukları bu kulübün çatısı altına koymak. Bu Mart ayından itibaren her ay, çocuklarımıza okullarda her ay çıkacak bir hikâye kitabı vereceğiz. Kahramanlarımız oluştu. “Mutlu Ailesi”. İşte Mutlu ailesinin annesi, babası, ninesi, çocuklar var. Onların hikâyesi olacak her ay çocuklarımızda. Ondan sonra da belki onlarla beraber bir dergi çıkarırız. Şimdi gruplara ayırıyoruz onları. İşte kız, erkek, hangi mahallede okuyor, kaç kardeşi var, nelerden hoşlanıyor. Mümkün olduğu kadar ilgi alanları yaratıp, satrançtan hoşlananları satranca, tiyatrodan hoşlananları tiyatroya gibi bir takım aktivite grupları oluşturacağız.

DEĞİŞİMİ ONLARLA SAĞLAYABİLİRİZ

     İstediğimiz şu; bu şehirde çocukları öyle bir geliştirelim ki bizim gibi değil, bu şehri böyle dört başı mahmur idare etsinler. İyi yetişsinler, iyi eğitim alsınlar. Ancak değişimi biz onlarla sağlayabiliriz. Biz buna inanarak zaten başladık. Bu bakımdan çocuklarımız ve velilerimizle beraber böyle toplantılar tertip edip, sizin de bize fikir vermenizi ve yönümüze katkıda bulunmanızı rica edeceğiz.”

   Eşkinat’ın konuşmasından sonra Süleymanpaşa Çocuk Kulübü’nün gelecek faaliyetleriyle ilgili bir sunum yapıldı. Sunum sonrasında çocukları gelecek faaliyetlere yönlendirmek amacıyla, kendi ilgi alanlarını belirleyebilecekleri bir anket dağıtıldı.

4735 ÜYEYE ULAŞTI

   Yaşları 3 ile 13 arasında değişen çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunarak, kent kültürü ve kent yaşamı konularında bilgi sahibi olmalarını, çocuklarında bu konuda fikir ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla kurulan Süleymanpaşa Çocuk Kulübü’nün mevcut üye sayısı 4735’e ulaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın