Cumartesi , 20 Nisan 2024

ÇEVRE YÖNETİM EĞİTİMLERİ BAŞLADI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Kapaklı Belediyesinin işbirliği ile “Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi” konulu toplantı Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

   Kapaklı Belediyesinin ev sahipliği yaptığı toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Serap Uluç, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Sadettin Arat, Çevre Mühendisi A. Ayça Aydın, Kapaklı temizlik işleri müdürü Hüseyin Özel, Çevre konularında görevli idari ve teknik personeller ile halk katıldı.

   Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuşma yaptılar. Dodurka konuşmasında; Gelecek nesillere bırakılabilecek en değerli mirasın “Yaşanabilir Bir Çevre” olduğunu vurgulayarak Büyükşehir Belediyesi statüsüne dönüşen belediye olarak Tekirdağ’ın “Yaşanabilir Şehir” imajına kavuşmasında çevreyi korumanın ve çevreye duyarlı olmanın önemine dikkat çekti. Oluşan atıkları sadece depolayarak yönetmenin mümkün olmadığını belirten Dodurka; atıkları kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşüm sürecine dâhil ettirmenin her bireyin gerçekleştirmesi gereken bir görev olduğunu söyledi.

   Kapaklı’nın dünden bugüne gelişimi ile ilgili bilgiler veren Mandalı; çevre ile ilgili gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Mandalı; geri dönüşüm projeleri hakkında da halka bilgiler verdi.

   Konuşmalardan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Kapaklı Belediyesi’nin idari ve teknik personelleri; “Yasal Mevzuatlar ve Çevre Kirliliği, Hafriyat, Ambalaj, Tıbbi Atıklar ile Atık; Elektrikli ve Elektronik Eşyalar, Piller, Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Evsel Nitelikli Tehlikeli Atıkların Toplanması, Taşınması, Geri Kazanım ve Bertaraf Süreçleri ve Atık Depolama Sahaları, Kapaklı’da gerçekleştirilen çevre faaliyetleri” konularında sunumlar yaptı. Tekirdağ’ın çevresine ve geleceğine sahip çıkan bir kent haline dönüştürülmesinde katkı sağlayacak olan ve ilki Kapaklı’da gerçekleştirilen bu toplantıların Tekirdağ’ın diğer 10 ilçesinde de yapılacağı açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın