Perşembe , 28 Mart 2024

ÇEKÜL MİRAS ATÖLYESİNİ İNCELEYECEK

    Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Çevre ve  Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliğinin İstanbul Beyoğlu ÇEKÜL Evinde düzenlediği haftalık olağan toplantısına katıldı. Toplantıya; Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, ÇEKÜL Vakfı uzmanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü personellerinden Mimar E. Şule Güvenç ve Sanat Tarihçisi Eda Erdem katıldı.

   Toplantıda Tekirdağ’da bulunan kültür miraslarının korunması ve tanıtımına yönelik karşılıklı yapılan fikir alışverişinden sonra, Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Daire Başkanı Dilşad Ergin tarafından yapılan sunumda il genelinde gerçekleştirilen projeler tanıtıldı.

   Gerek Arkeolojik, gerekse kentsel sit alanları, il genelinde bulunan tescilli yapılara yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri, MİRAS ATÖLYESİ-1 ve 2 PROJELERİ ile restorasyon yapım işlerinin anlatılarak önümüzdeki dönem içinde nasıl bir işbirliği içinde çalışılabileceği, vakıf olarak ne gibi katkılarının olabileceği değerlendirildi. Büyük beğeni kazanan MİRAS ATÖLYESİ-1 ve MİRAS ATÖLYESİ-2 projeleri yerinde incelenmesi için Çekül Uzmanları tarafından çalışmalara başlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın