Cuma , 29 Mart 2024

ÇANAKKALE KURUL ÜYELERİNİ AĞIRLADI

   NKÜ’nin Dönem Başkanlığını yürüttüğü Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 7. Üst Kurul Toplantısı 18 Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Çanakkale’de yapıldı. Toplantıya; NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ile NKÜ Rektör Danışmanı ve TÜB Genel Kurul Sekreteri Prof. Dr. Fatih Konukçu katıldı.

   Toplantıda; TÜB üyesi üniversitelerin ortak çalışmaları neticesinde Pilot bir Uzaktan Eğitimli Tezsiz YL Programının açılması, Sağlık Bilimleri Dergisi’nin çıkartılması, Kırklareli Üniversitesi tarafından multidisipliner Beslenme ve Diyetetik YL Programı, NKÜ tarafından da Deney Hayvanları Çalışmaları Doktora Programının açılması planının hayata geçirilmesi kararı alındı. Toplantıda alınan bir diğer karar “Trakya Bölgesinin Sosyoekonomik Kalkınmasında Üniversiteler” ve “Balkanlar’a 21.yy.’dan Bakış” ana başlıklarıyla yapılacak faaliyetlerin 2015 yılı sonuna kadar netleştirilmesi ve yol haritasının çıkarılması oldu.

6. alt kurul toplantısında alınan kararlara ilişkin değerlendirmeler yapılırken yedi farklı dilde hazırlanan ve basımı gerçekleştirilen TÜB Kataloğu’nun güncellenmesi kararlaştırıldı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında TÜB Üyesi üniversitelerin ortak gerçekleştirecekleri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile bilimsel toplantılarda görüşülen konular arasındaydı. TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Projeleri konusunda eğitim ve üniversite-sanayi işbirliği toplantıları yapılarak “Proje Günleri”nin düzenlenmesi planlandı.

   Ayrıca toplantıda; TÜB Üyesi Üniversitelerin ilgili birimleri bir araya gelerek; “Balkan Tarihi ve Kültürü Sempozyumu”nun Çanakkale’nin ev sahipliğinde 2016 Ekim ayının ikinci yarısında gerçekleştirilmesi, “İkinci Balkan Tarım Kongresi”nin Kasım 2017’deTekirdağ’da yapılması için hazırlıkların başlatılması konularında karara varıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın