Cuma , 29 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİR KAPAKLI’DA BULUŞTU

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Kapaklıda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Kapaklı Belediyesinin tanıtım filmi ile başlayan toplantıda film sonrası ev sahibi Kapaklı Belediye Başkanı yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Slaytta da gördüğünüz gibi sunduğumuz hizmetlerin %85-90’ı büyükşehre aittir. Projeleri tarafımızdan yapılmıştır. Veliköy sınırına geçen alanları mahsuplaşıyoruz. 13,5 milyonluk asfalt yatırımını büyükşehirden almış bulunuyoruz.

   Türkiye’mizin kanayan yarası Ankara’da sendikalarla ve sivil toplum kuruluşları ile düzenlemiş olduğu toplantıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

     Mandalı’nın konuşmasından sonra yapılan yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Albayrak konuşmasında “Geçtiğimiz Cumartesi günü hepimizi yasa, üzüntüye boğan, 96 vatandaşımızı kaybettiğimiz olayda ölen vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Büyükşehir belediyesi olarak lanetliyorum” dedi.

   Ak Parti Grubu adına söz alan İbrahim Yerlioğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Grubumuz adına bir açıklama arz etmek istiyorum. Gerçekten lanetlenecek bir olayla karşı karşıyayız. Ülkemizin; barışına, kardeşliğine adeta suikast tertiplendi. Bizler, Ak Parti Grubu olarak; lanetliyoruz. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

   Tarihleri çok iyi okuyan insan; geçmişte zaman zaman bu tür olayların yaşandığını bilir. Biz; büyük bir m,illetiz. Biz; büyük bir devletiz. T.C. devletinin sonsuza kadar yaşaması dileğiyle; vatan, millet, bayrak paydasında tek yumruk olarak durmamız gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz, devletimiz olarak bu suikastçıların dış güçler tarafından yürütüldüğünü biliyoruz.

     AK parti Grubu olarak acınızı paylaşıyor, terörün karşısında tek yumruk olarak durmamız gerektiğini belirtiyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.”

     Konuşmalar sonrası gündem, 53 maddelik ek raporlar okundu. Gündem maddeleri ve komisyon raporları okunarak oylandı. Kasım ayı toplantısının Süleymanpaşa’da 10 Kasım 2015 tarihinde yapılacağının açıklanmasıyla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın