Cuma , 29 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİR EVDE EĞİTİMLERE BAŞLADI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen vatandaşları bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerine yenisini ekledi.

   Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Dört kadın personelimizden oluşan ekibimiz, özellikle kadınların gün vb. toplantılarına davet edildikleri takdirde atıkların ayrı toplanması, mutfak hijyeni, sağlık önlemleri, yangından korunma ve enerji verimliliğini artırma yöntemleri gibi temel bilgileri, uygulamalı olarak anlatacaklar. Özellikle atıkların yerinde ayrıştırılması konusunu çok önemsiyoruz. Bilindiği gibi anayasamız vatandaşımıza çevre koruma konusunda sorumluluk ve görevler veriyor. Gerçek anlamda vatandaşlarımızın dâhil olmadığı, sadece resmi kurumlarla yürütülecek çalışmalarla bir yere varmak mümkün değil. Vatandaşlarımızın çevresini korumaya kendi evinden başlaması gerekir. Bu konuda biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Ayrıştırma materyalleri ile çeşitli mütevazı hediyelerin sunulacağı bu ziyaretler için kadın ekibimiz vatandaşlarımızdan davet bekliyor.”

   Projenin organizasyonuyla görevli Çevre Mühendisi Sadettin Arat; “Çevre Koruma ve Kontrol Dairemiz bir yandan tüm ilçelerde halka yönelik olarak “Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi” konulu toplantılara devam ederken, diğer yandan da ev ziyaretlerine başlıyor. Gün, toplantı vb. vesilelerle bir araya gelip ekibimizi davet etmek isteyen vatandaşlarımız 0850 459 2345 numaralı telefondan bize ulaşabilirler” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın