Cumartesi , 20 Nisan 2024

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

   Son günlerde yaşanan yoğun yağmur ve sellerle ilgili olarak bir yerel gazetemizde yayınlanan haberde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ne gibi önlemler aldığı sorulmuş, belediyemizin dere ıslah çalışmalarını yapmadığı, kaçak hafriyatların dere yataklarına döküldüğü ve ilgililerin ceza kesmekten başka bir işlem yapmadığından şikayet edilmiştir. Aynı yazıda ayrıca sel sonucunda yaşanacak bir felaketin kapıda olduğu, gerekli önlemlerin alınması gerektiği hatırlatılmıştır.

   Haberdeki alt yapı eksiklikleriyle ilgili belirtilen durum gerçekten Tekirdağ İlinin en önemli sorunlarından biri olarak yıllardan bu yana sürmektedir. Bunun bilincinde olan belediyemiz göreve başlandığı günden itibaren tüm hassasiyeti ile bu konuyla ilgilenmiştir ve sorununun çözümü yolunda önemli adımlar atmıştır. Bu konuda en önemli adım sorunların ve çözümde hangi yöntemlerinin kullanılacağı, maddi boyut ve diğer prosedürleri içeren etüt ve raporların hazırlanmasıdır. Süleymanpaşa ilçemiz için hazırlanmış rapor ve çalışmalar şunlardır:

   Süleymanpaşa Tintin deresi mansap yatak düzenleme projesi tamamlanmış olup ihalesi sonuçlanmıştır. Süleymanpaşa Ördekli dere kapalı kanal ve mansap projeleri hazırlanmaktadır. Süleymanpaşa Aydınpınar, Cevizlik, Hasanağa, Gazioğlu, Maymun, Derince, Karasuvat, Menekşe, Türkayazma, Karaevli ve Kayı Dereleri Taşkın koruma raporu hazırlanmıştır. Süleymanpaşa İlçesinde Çandarlızade İbrahimpaşa Caddesi üzerinde çift ağızlı baks (menfez) yapımı tamamlanarak kullanıma sunulmuştur. Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ deresi ıslah proje çalışmaları başlatılmıştır.

Şüphesiz bütün bunlar bu geniş çaplı sorunun çözümü için yeterli değildir ve mevzuat ve maddi kaynakların imkan verdiği ölçüde çözüm yönünde çalışmalara devam edilecektir.

Hafriyatla ilgili konuya gelince Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyemiz kaçak döküm tespiti yapılan yerlerin durumlarına göre yetkisi dahilinde ceza keserek ya da ilgili kurumlara mevzuata uygun olarak ihbarlarda bulunarak görevini ifa etmektedir. Nitekim gazetede haber yapılan kaçak hafriyatla ilgili, yetkili kurum olan Süleymanpaşa Belediyemizce 27.09.2015 tarihinde yani söz konusu haber öncesi suçüstü yapılarak ceza kesilmiş ve hafriyatın kaldırtılması işlemlerine başlanmıştır. Hafriyatın kaldırılması konusunda da yetkili kurum İlçe belediyeleridir.

   Dere Yataklarına yapılan kaçak dökümler ise ivedilikle Devlet Su İşlerine bildirilmekte, ilgili kurum da kendi mevzuatları açısından işlem yapmaktadır.

Dumansız sanayi hava sahasında Belediyemize ait olan park alanına 28.09.2015 tarihi itibariyle, daha sonra kaldırılmak üzere TESKİ altyapı çalışmaları için geçici döküm izni verilmiş olup, bu izin öncesi yapılan döküm yine Süleymanpaşa İlçe Zabıta Müdürlüğü’nce cezai işleme uğramıştır.

   Hafriyat denetim yetki ve sorumluluğu olan Zabıta Daire Başkanlığımız kullanabildiği tüm imkânları ile ve İlçe Belediye Zabıta Müdürlükleri ile beraber denetimlerini yapmaya devam etmektedir. Bu denetimler için şuan alt yapısı kurulmuş olan ve yakında faaliyete geçecek olan elektronik takip sistemiyle yapılacak ve hafriyat kamyonu damperini kaldırır kaldırmaz belediyemize online ihbar gelecektir. Konuyla ilgili duyarlılıkları için tüm Tekirdağ basınına teşekkür ederiz.

   Ayrıca haberde yer alan ithamlara karşılık için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkandan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün şu açıklamayı yapmıştır:

“01.10.2015 tarihli Trakya gazetesinde yayımlanan “ Uyarıyoruz “ başlıklı haberde Genel Sekreterliğime bağlı birimler ve şahsıma yönelik mesnetsiz ve haksız ifadelerde bulunulmuştur. Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandığım 17.03.2015 tarihinden itibaren, haberde de ifade edildiği üzere yıllardır birikmiş olan dere ıslah ve taşkın sorunları ile ilgili olarak Fen İşleri Daire Başkanlığı ile TESKİ’nin birlikte gerçekleştirdiği, yapımı süren projeler ile planlama aşamasında olan DERE ISLAH ve TAŞKIN ÖNLEME ÇALIŞMALARI ve ULAŞIM ve TRAFİK SIKIŞIKLIĞI KONUSU konularında bilgi sunulmuştur.

Aynı yazıda 13.05.2014 ile 17.03.2015 tarihleri arasında yürüttüğüm kuruluş aşamasında olan “Ulaşım Dairesi Başkanlığı” görevim sürecinde Süleymanpaşa İlçesindeki trafik sıkışıklığının nasıl giderileceği konusunda sorulara muhatap olduğum ve cevap veremediğim belirtilmektedir. Konuyla ilgili cevabımız aşağıdadır:

  1. Devlet memuru olmamız nedeni ile basına bilgi vermemiz ancak Başkanlığın olur ve talimatı ile yapılmaktadır.
  2. Söz konusu süreçte Ulaşım sıkışıklığı sorununun çözümü konusunda sadece Süleymanpaşa ilçesine de değil tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde çözüm bulunması için; Pamukkale Üniversitesi ile 2 adet ortak hizmet protokolü gerçekleştirilmiştir. Birinci protokolde” Toplu Taşıma Sisteminin Rehabilitasyonu”, ikinci protokolde ise “ Tekirdağ Genelinde Trafik Düzenleme ve Sirkilasyon Projeleri ile Yol ve Kavşak ön projeleri” gerçekleştirilecektir. Birinci protokol kapsamında çalışma tamamlanmış olup uygulama aşamasına geçilmiştir. İkinci protokol kapsamında çalışmalar yılsonuna kadar gerçekleştirilecektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın