Cuma , 19 Nisan 2024

BOZA FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

   Ergene Belediyesi 2. Geleneksel Sünnet Şöleni ve Boza Festivali İptal Edildi.

Ergene Belediyesi tarafından geçen yıl birincisi yapılan ve geleneksel hale getirmek amacıyla bu yıl 28-29-30 Ağustos tarihlerinde ikincisi yapılması planlanan festival iptal edildi.

   Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptığı açıklamada: “Festivaller mutlu ve huzurlu toplumların etkinlikleridir. Son günlerde neredeyse her gün şehit haberlerinin geldiği, yurdumun insanın ocağına ateş düştüğü bir zamanda bizim festival etkinliğini yapmamız doğru olmazdı. Toplumların, büyük toplum olmasını sağlayan sebeplerden birisi dayanışmadır. Acılarını paylaşarak hafifletmek sevinçlerini paylaşarak büyütmeleridir. Gün dayanışma günüdür.

   Başkan Yardımcısı arkadaşlarım ile yaptığımız durum değerlendirmesinde yukarıdaki sebeplerden dolayı etkinliğimizin festival kısmını iptal ettik. Bu yıl sünnet olmak için müracaat eden 200 çocuğumuzu sünnet ettirmenin mutluluğu ile yetineceğiz.
Şartların oluşması durumunda halkımıza söz verdiğimiz festival etkinlerinin en güzellerini önümüzdeki yıllarda yapacağımızı halkımızın bilmesini isterim. Dileğimiz inşallah en kısa zamanda güvenli ve huzurlu günlerimize kavuşmaktır. Bu vesile ile şehit düşen polislerimize, askerlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabırlar dilerim.
Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın