Cumartesi , 20 Nisan 2024

BORCA BATIRILAN EMEKÇİLER

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Öztrak’ın mesajı; “Türkiye, özellikle son 15 yılın politikalarıyla vicdansız bir büyüme modelinin kucağına düşmüş; rant hırsıyla ormanlarımız, derelerimiz yok edilmiştir. Bu 15 yılda borca batırılan emekçiler güvenlik önlemleri yetersiz madenlere zimmetlenmiş; kamyon kasalarında hayatını kaybeden mevsimlik işçiler ve rezidans inşaatlarında iş cinayetine kurban giden emekçiler, ülkenin gerçekleri olmuştur.

Kendi doğasına ve kendi insanına kıyan bu model, milletimize hak ettiği refahı getirmemektedir. Türkiye’de makyajlı büyüme hızları bile gerilerken, işsizlik ve enflasyon çift hanelere yerleşmiştir. Zengini zenginleştirirken yoksulu daha da yoksullaştıran bu model artık sonuna gelmiştir.

Türkiye’nin emekçinin alın terinin karşılığını aldığı bir düzene, doğanın talan edilmediği bir yönetim anlayışına, ülkede yaratılan refahı tabana yayan yeni bir programa ihtiyacı her zamankinden fazladır. Ülkemiz, aydınlık geleceğe ancak bu şekilde yürüyebilir.

Bu düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın