Perşembe , 28 Mart 2024

BİSANTHE’DE ARJANTİN RÜZGÂRI

   Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 5-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Bisanthe Oda Müziği Festivali’nin üçüncü gününde sahnede seyirciden büyük alkış alan Tango NEVA topluğu vardı.

   Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde düzenlenen konser öncesi Bisanthe Oda Müziği Festivali Genel Sanat Yönetmeni Kemal Küçük; hem klasik müzik hem de çağdaş tonal eserleri yorumlayan Tango NEVA topluluğunun üyeleri ile yaptıkları müziğin şekli ve tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

   Küçük’ ün açıklamalarından sonra alkışlar eşliğinde sahneye çıkan ve Bandoneon virtüözü Tolga Salman ve piyanist Ayşe Nil Ülgener tarafından kurulan TangoNEVA topluluğu sahnede bir saati aşan bir süre kaldığı sahnede sergilediği müzikle Süleymanpaşalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

   Konser sonunda TangoNEVA topluğuna teşekkür ederek çiçek veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tüm Süleymanpaşalıları Salı akşamı saat 20.00’de Bisanthe Oda Müziği Festivali kapsamında düzenlenecek Gökhan Aybulus – Orhan Ahıskal konserine davet etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın