Perşembe , 28 Mart 2024

BAŞKAN UYAN OLAYA EL KOYDU

   Marmara Ereğlisi Belediye’sinin sınırları içinde kalan Yeniçiftlik Mahallesi Gül Caddesi sakinleri evlerinin hemen yanında bulunan S.B. ait iş yerinden şikayetlerini kendisine iletmişler ama verdiği çözümleme sözünü tutmamamsı üzerine olayı Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a anlattılar.

   Uyan’ı makamında ziyaret ederek Yeniçiftlik Gül Sokak’ın sorunlarını sakinler adına Rüştü Korkmaz ve Ahmet Özkan, Erman Çetin şikâyetlerini anlattılar. Mahalle sakinlerinin başkana anlattıkları şikâyetlerinden bazıları: “Çamaşırlarımızı dışarı seremiyoruz. Her şeyi tekrar, tekrar yıkadığımızdan çok fazla su parası ödüyoruz.

     Erman Çetin: Tozdan ve kılçıktan oluşan kaşıntılardan alerji olanlarımız var. Bazılarımızın vücutlarında kaşıntı sonucu kızarmalar oluştu ve yayıldılar. Tedavisi hala devam ediyor. Camları açamıyoruz. Açarsak evlerimizin içine toz ve kılçık doluyor. Çünkü burada rüzgar hep bizim evlere doğru esiyor. Rüzgâr burada yaz-kış sürekli olarak eser. Bu da tozların ve kılçıkların uçmasına neden oluyor.

   Rüştü Korkmaz: Sayın Başkan bu tesis burada yaklaşık olarak 5 yıldır var. Daha önceleri aldığı buğday, arpa ne ise sadece kapalı depolara koyuyor ve akşam belli saate kadar kamyonlara yükleme yapardı. Geçen sene aldığı arpaları depolara değil iş yerinin duvarının önündeki açık alana döktü. Geçen yıl yağan çok şiddetli yağmur sonrasında bizim oranın sokakları, her taraf arpa oldu. Yağmurda dağılan arpalardan dolayı fareler sokaklarda cirit atar hale geldi. Kendisine gittik, görüştük. Toplayacağını söyledi. Yağmurdan çürüyen arpalar etrafa pis kokular yaydı.

     Bu yıl geçen yıldan kalan çürümüş arpaları kaldırmadan buğday ve başka ürünleri yine ayni yere döktü. 15-20 gün içerisinde kaldıracağını söyledi ama kaldırmadı. Biz kendisiyle defalarca görüştük. Bize son görüştüğümüzde “Nereye giderseniz gidin. İstediğiniz yere şikâyet edin. Bana kimse bir şey yapamaz” dedi. Biz de belediyeye durumu ileten dilekçemizi verdik.

   Bu kişinin deposunun ruhsatsız olduğunu öğrendik. Ruhsat için müracaat edip, etmediğini bilmiyoruz. Ancak deposunun olduğu yerden yüksek gerilim hattı geçtiğini ve belkide kot farkından deposuna belediyenizce ruhsat verilemeyebileceğini öğrendik. Konuyu sizinle yüz yüze görüşüp, derdimizi anlatalım istedik. Sizden nu olayı çözmenizi istiyoruz sayın başkan; istediğimiz yine sadece kapalı yerinde bu işini yaparsa bize zararı yok. Dışarı dökse de belli bir süre sonra kaldırsın. Arsada hala duran geçen yıldan kalan çürümüş arpa ve diğer pisliklerini kaldırıp kötü kokuyu yok etsin.

   Vatandaşların şikâyetlerini dinleyen Belediye Başkanı İbrahim Uyan; Zabıta Amirini çağırarak talimatını vatandaşların yanında verdi. Başkan şikayete gelenlere; Zabıta ile beraber kendisinin de belirttikleri yere giderek şikayet ettikleri kişiyle görüşeceğini ve bu olayı çözeceğini söyledi. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanından konuyla ilgili açıklama gelirse burada okuyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın