Perşembe , 28 Mart 2024

BASIN ŞEHİTLERİNİ UNUTMADILAR

     24-31 Ocak “Adalet ve Demokrasi Haftası” dolayısıyla Tekirdağ ve Çorlu Kent Konseyleri; Çorlu’da “Uğur Mumcu’yu Anma Yürüyüşü” ve “Hukuk Devleti ve Demokrasi” konulu panel düzenledi. Düzenlenen etkinliklere; Atatürkçü Düşünce Derneği, (DİSK) Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyon (KESK), Birleşik Kamu-İş, Türk Harb-İş Sendikası, Türk Tabipleri Birliği, Tekirdağ Barosu, Ulusal Kanal, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çorlu Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

   Uğur Mumcu’yu anma yürüyüşü; Atatürk Heykel Meydanı’ndan başladı. Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Basın Şehitleri Abidesi’nde son buldu. Abidesi önünde; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten günün anlam ve önemini belirten konuşmalarından sonra kürsüye davet edilen isim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu.

     Albayrak konuşmasına; “Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucusu, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 23. yıldönümünde kendisini saygı ve özlemle anıyoruz” diyerek başladı.

   Konuşmasını; “Yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adayan, Türk Milleti’nin aydınlanması adına canı pahasına mücadele eden değerli yazarımız Uğur Mumcu; Laik, demokratik ve hukuk devleti çerçevesinde tam bağımsız bir Türkiye’den yana olmuştur. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olan Mumcu, Kuvayi Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden biridir. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk Milleti’nin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Uğur Mumcu’yu katledilişinin 23. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, nice Uğur’ların yetişmesini diliyorum” diyerek sürdürdü..

   Albayrak konuşmasını Uğur Mumcu’nun; “Sevdamız bir başka insanın sevdasıysa, düşünüz bir başka insanın düşüyse ve siz o sevda için yollara düşmüşseniz eğer, elbette öldürülecek ve ceza evlerinde süründürüleceksiniz. Ancak, adalet ve özgürlük aşktır. Bu uğurda mücadele edenler asla yenilmezler. Bu nedenle Muammer Aksoylar, Abdi İpekçiler asla yenilmeyeceklerdir” sözleriyle bitirdi. Tören sonrası vatandaşlar anıta kırmızı karanfil bıraktılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın