Perşembe , 18 Nisan 2024

BARBAROS KANALİZASYON YAPIMI BAŞLLIYOR

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılacak olan Süleymanpaşa İlçesi Barbaros Mahallesi kanalizasyon inşaatının temel atma töreni; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Şafak Başa, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, eski Tekirdağ Belediye Başkanı Erol Erdoğan, CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Şerafetdin Terzi, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, İller Bankası temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Barbaros Mahallesi Balıkçı Barınağı yanında yapıldı.

Temel atma töreninde açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaptı

BARBAROS’A KANALİZASYONU İÇİN ACİLEN HAREKETE GEÇTİK

Süleymanpaşa ilçemizin Barbaros Mahallesi, eski Barbaros Beldemiz yazlık yerleşim olması büyük bir kısmında atık su şebekesinin olmaması,şebeke olan bazı kesimlerin ise Marmara Denizine deşarj olması nedeniyle Barbaros Mahallesi Atıksu Şebeke İnşaatının acilen yapılması TESKİ kurulduğundan beri gündemde olan bir konuydu.

Bu konuda Ankara’ya giderek İller Bankası Genel Müdürümüz ile bir dizi görüşmede bulunup Barbaros ve Kumbağ Mahallelerimize kanalizasyon sistemi kurulması için kredi anlaşmaları yaparak acilen harekete geçtik. Çünkü burada kurulacak kanalizasyon sistemi temiz deniz hedefimiz için büyük önem arz ediyordu

65 KİLOMETRELİK KANALİZASYON

Bu projemiz kapsamında yaklaşık 65 kilometre kanalizasyon şebeke hattı ve bunlara ait parsel baca ve bağlantıları, terfi merkezleri ve terfi hatları, fosseptik yapıları, muayene bacaları, geçici deşarj yapıları yapacağız. Barbaros’un bir kısmı kanalizasyon şebekesi yapıldıktan sonra, bir kısmı Kumbağ’a yapacağımız ileri biyolojik arıtma tesisinden sonra diğer kısmı ise Tekirdağ BatıAtıksu Arıtma Tesisi bittikten sonra bağlanacak. Dolayısıyla bu inşaat tamamlamasıyla beraber bu sahil şeridini tamamen atık sulardan arındırmış olacağız.     ALTYAPI FAALİYETLERİ İNANILMAZ BİR HIZLA DEVAM EDİYOR

Başa’dan sonra kürsüye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat oldu. Süleymanpaşa’nın sahil şeridi ile başladığı konuşmasında; ”Kumbağ, Barbaros ve Altınova yani Tekirdağ’ın sahil şeridi ve bizim gençliğimizde pırlanta gibi olan yerler şimdi maalesef ailelerin bile gidemediği yerler haline geldi. Bu bölgede bir taraftan Asyaport’un getireceği imkânlar, bir taraftan altyapı faaliyetleri inanılmaz bir hızla devam ediyor. Doğalgazında buraya gelişiyle birlikte üst yapıyı da Süleymanpaşa Belediyesi olarak biz tamamlayacağız. Dönemimizin sonunda burada yaşayan hemşerilerimize bu hattı tertemiz bir şekilde teslim edeceğiz.

BAŞKANIMIZIN DOĞDUĞU ŞEHRE HASSASİYETİ VAR

Bizim bu hayalimizde bize en fazla katkıyı veren; TESKİ ve sayın büyükşehir belediye başkanımız olmuştur. Çünkü şöyle diyebilirlerdi. “Biz bir yük aldık. Geçen dönemden kalan alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Onun için TESKİ’nin imkânlarını daha fazla Süleymanpaşa’ya kullanamayız.” Fakat büyükşehir belediye başkanımızın doğduğu şehre karşı bir hassasiyeti var. Diyor ki; “biz eskiden denize girerdik. Balık yerdik. Bunu bizim çocuklarımız da torunlarımız da yaşasın.” Onun için çalışıyor. Hem Kumbağ hem Barbaros’un alt yapısı konusunda taşın altına ellerini koydular. 65 kilometrelik kanalizasyon hattı hepimize hayırlı olsun

   Temel atma töreninde son konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin açılış ve temel atmalara doymadığını belirterek konuşmasına başlayan Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ’ın 11 ilçesinde de yatırım ve hizmetlerimize devam ediyoruz.

ALT YAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

     Önem verdiğimiz konuların başında altyapı geliyor. Gerek sağlıklı su hatlarının yapımında gerekse de kanalizasyon hatlarının yapımında oldukça hassas davranıyoruz. Bugün de Barbaros’ta kanalizasyon hattının temelini atıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Görev süremizin sonuna kadar Tekirdağ’ın altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için durmadan, var gücümüzle çalışacağız. Görev süremizin sonunda da verdiğimiz tüm sözlerin yerine geldiğini göreceksiniz. Bizi güvenmeye devam edin. Barbaros Mahallemizin kanalizasyon inşaatının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

   Konuşmaların ardından Barbaros Mahallesi Kanalizasyon Hattı İnşaatının temeli törenle atıldı. Başkan Albayrak, küreği eline alarak  İnşaata ilk toprağı attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın