Perşembe , 28 Mart 2024

BALBAY TEKİRDAĞ’DA

Gazeteci, siyasetçi, yazar, 24. Dönem İzmir 2. Bölge milletvekili, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu üyesi, Cumhuriyet Gazetesi eski Ankara Temsilcisi, Cumhuriyet Gazetesi’nin baş sayfasında Gündem adlı köşenin yazarı, gezi, inceleme, siyaset ve çocuk edebiyatı alanında 29 kitabı bulunan Mustafa Balbay CHP Tekirdağ İl Başkanlığını ziyaret etti.

Balbay’ın CHP Tekirdağ İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmasından satılar: “Balbay kazanırsa ne olacak? Kaybedersen gidecek misin? Ben; bunları söylemiyorum. Ben; normal seçim 2018’da 2018’de 2019’dan normal seçimden önce kongremizi yapalım. Önümüzdeki dönem için en önemli halkalardan biri bu. Benim; CHP’den başka gidecek bir yerim, mücadele edecek başka saham yoktur arkadaşlar. CHP’de genel başkan dâhil, hiç kimse CHP’den büyük değildir. 1950-60 arasında, 10 yılda 4 kongre, 4 büyük kurultay yapıldı. En kısası 5 gün sürdü. Ama bugün o kurultaylarımız istediğimiz gibi olmuyor. Hâlbuki ülke sorunlarının da tartışıldığı bir alan, bir saha olması gerekir arkadaşlar.

CHP’nin önümüzdeki döneminde kurultayın ertesi günüden itibaren yani 10 Ocak’tan itibaren 2019 seçimlerine hazırlanmaya başlamamız lazım. O heyecanla, yeni bir hedef, yeni bir yön, yeni bir yöntem gerekiyor diye düşünüyorum arkadaşlar; özeti budur.”

Balbay’dan sonra İl Başkanı Recep Ökten yaptığı konuşmada; “Basına biraz geç haber verdik. Bizi hoşgörüyle görmesini istiyorum. Acıların içinden gelerek şu an genel başkan adayı; kendisini herkes tanıyor. Basının soruları varsa alalım” dedi. Toplantı basının sorularının cevaplanması ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın