Perşembe , 25 Nisan 2024

BAĞIMSIZ DENETİM PANELİ

     NKÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü ve İstanbul Bağımsız Denetçiler Derneği işbirliğiyle; İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesinden Mehmet Erkan’ın moderatörlüğünde “Bağımsız Denetimin Dünü, Bugünü ve Yarını” isimli panel düzenlendi.

     Trakya Üniversitesi’nden Kıymet Tunca Çalıyurt, Namık Kemal Üniversitesinden Oğuzhan Aydemir ve İstanbul Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Osman Ergun Tamur’un panelist olarak katıldılar. Panele; Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal, Genel Sekreter Tekin Yenigün, İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Başkanı Abdulkadir Işık, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Çetin, Müdür Yardımcısı Hakan Cavlak, İ.İ.B.F. Dekan Yardımcısı Durmuş Çağrı Yıldırım, Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Sinan Sarısoy, Çalışma Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Davuthan Günaydın, Vergi Dairesi Grup Başkanları Mustafa Çelik ve Şenol Gelen, meslek odaları başkan ve üyeleri, öğretim elemanılar ve öğrenciler katıldı.

     Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı açılış konuşmasında bağımsız denetim konusunda da kısa bir bilgi verdi. Soysal’dan sonra Abdulkadir Işık konuşmasında; Maliye Bölümünün yapısı, faaliyetleri ve gelişimi hakkında kısa bilgilendirme ile vergi denetimi ve bağımsız denetime ilişkin açıklamalarda bulundu. Işık bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak bağımsız denetimin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

     Osman Ergun Tamur; bağımsız denetim ve faydaları, nasıl bağımsız denetçi olunacağı, bağımsız denetime tabi şirketler, bağımsız denetim teknikleri ve bağımsız denetçilerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Kıymet Tunca Çalıyurt; Kurumsal Yönetim, Yolsuzluk, Etik ve Sosyal Sorumluluk ile bağımsız denetim ve denetçilik konusunda Türkiye’de yaşanan sorunlar ve gelişimler hakkında bilgi verdi ve deneyimlerini aktardı. Oğuzhan Aydemir; denetim ve bağımsız denetimin tarihçesini ele aldıktan sonra Dünya’da yaşanan işletme ve denetim skandalları hakkında değerlendirmeleri, bağımsız denetimde yaşanan sorunlar ve değişimler hakkında bilgi vererek bağımsız denetimin geleceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle panel sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın