Çarşamba , 24 Nisan 2024

ATIKSU ARITMA TESİSLERİ TANITILDI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), Karadeniz Mahallesi Hayrabolu Yolu üzerinde bulunan Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nin tanıtım ve açılışını yapmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. .

   TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaptığı açılış konuşmasında; Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgiler verdi. Ön hazırlıkların hızla bitirilerek imalat çalışmalarına başlandığını belirten Başa, çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağının altını çizdi.

   Başa’nın konuşmasından sonra tesis hakkında bilgiler verildi. Batı Atıksu Tesisinin 1. Kademede günde ortalama 40440 metreküp, ikinci kademe yapıları ile 60600 metreküp suyu arıtacak kapasiteye ulaşacağı, arıtma işlemi sonucunda sudan Azot, Fosfor, Organik Karbon ve zararlı mikroorganizmaların giderileceği açıklandı.

   32 bin metrekaresi inşaat alanı olmak üzere toplam 82 bin 879 metreküp toplam alanda kurulacak olan tesisin; Fiziksel Arıtma üniteleri: Kaba ve İnce Izgara, Havalandırma Havuzları, Biyolojik Arıtma Üniteleri: Anaerobik Havuzlar, Havalandırma Havuzları, Çöktürme havuzları, Geri devir Terfi Merkezi, Çamur Bertaraf Yapıları: Fazla Çamur Pompa İstasyonu, Çamur Susuzlaştırma Binası, Çamur Dengeleme Tankı, Geçici Çamur Depolama Alanı olarak üç bölümden oluştuğu belirtildi. Bilgilendirme sonrasında; İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü Yapı İşleri Müdürü Mehmet Ercan Şamhal konuşma yaptı.

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu projeler tamamlandığı zaman gelecek nesillerin mutlu yaşayacağı bir Tekirdağ olacağı için heyecanlıyım. Devraldığımız projelerin başarıya ulaşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diyerek konuşmasına başladı. Albayrak konuşmasının devamında özete şunları söyledi: “Süleymanpaşa merkez içinde yağmur sonrası sel ve taşkınların önüne geçilmesi için ciddi bir çalışma başlattık. Yer altına döşenen kanallar sayesinde yağmur suları vatandaşlarımızın hayatını olumsuz yönde etkilemeden denize ulaşacak. Alt ve üst yapı tamamen bitince denize bir gram bile kirli atık verilmeyecek. Tüm bu çalışmalardan elbette vatandaşlar rahatsız oluyor. Toz, çamur gibi her türlü sıkıntıyı vatandaşlar çekiyor. Tüm sıkıntılar gelecekte daha iyi şartlarda yaşamamız için çekiliyor. Gösterdikleri sabır dolayısıyla vatandaşlarımıza siz basın mensuplarımız aracılığı ile teşekkür ediyorum.” Konuşmasından sonra basının sorularını yanıtlayan Albayrak; basın mensupları ile tesis şantiye alanına giderek çalışmaları başlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın