Perşembe , 25 Nisan 2024

ASFALT PLENTİNİN TEMELİ ATILDI

ASFALT PLENTİ GEN.SKR.YRD. M.ZEKİ GÜRCÜN   Hacıköy Tesisleri Asfalt Plenti temel atma töreni Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter, yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye ilk davet edilen Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün oldu.

   Gürcün konuşmasından satırlar: “Otuzun üzerinde kurumla çalışmamız oldu. Çok koşuşturmalar yapıldı. Ancak bu tarihe yetişebildi. Mart ayında müteahhit kuruluşla sözleşmeyi imzalıyoruz. Bu tesis tamamen bitmesi gerekirken 5. ayda Bakanlığın Mahkeme Kararını aldık. Bu tesisi 5 ayda belirlediğimiz yerde kuramayacağımız anlaşıldı.

   Süleymanpaşa Belediyesi bu alanı bize tesis ettiler. 77.000m2 alanın 36.000m2 bu tesisi kurmamıza izin verdiler. Bunu Ankara’ya, Tarım Bakanlığı’na götürdük. Öncesi yapılan yoğun çalışmalar sonucu, elemanımızla göndererek bir günde izni aldık. Çevre İl Müdürlüğü’nden ÇED iznini çıkarttık. Sekizinci ayın 20’sinde Fen İşleri Dairesi’nin imkânlarıyla hafriyat çalışmalarını gerçekleştirdik. Üretici firma ile süre uzatımına gittik.

   23 Ekim’de inşallah üretime başlamış olacağız. Üretilen taşların analizini yapmak üzere laboratuar da kurduk. Enerji olarak Fuel-oil kullanılacak. Tesisimiz doğalgaz kullanmaya da müsaittir. En yakın istasyondan doğalgaz getireceğiz. Hat döşemesini biz karşılayacağız. Maliyeti bir milyon yirmi dokuz bin lira olacak.

     Saray’da da Asfalt Plenti kurma girişimlerimiz var. Saray’da bir yerin devrini bize yaptılar. Orada da çalışmalarımızı bitirip, tesisi kuracağız. Yukarıda kapasite 50 ton, yaklaşık 4 katı kapasite geliyor. Saray’daki plentten sonra burada konkasör kuruyoruz. Artacak taş ihtiyacımız olacak. Ocak girişimlerimiz var. 3 stabilize, 1 taş ocağı ruhsat girişimlerimiz var. Bu yıl 100-104.000 ton civarında asfalt tüketeceğiz. Bu tesis devreye girdiğinde 864.000 ton asfalt üretecek.”

Gürcün’den sonra kürsüye Tekirdağ Büyüykşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Albayrak konuşmasında özetle şunları söyledi: “Enkaz devraldık demem ama kırsal kesimi sağlıklı teslim almadığımızı söylerim. Program dâhilinde Fen İşleri’ni kuvvetlendirdik. Makineler aldık. Gerekli olan asfalt plenti idi.

   Şunu net söylemek istiyorum; Türkiye’de bürokrasi kolay işlemiyor. 5.5.2015’ten beri uğraştığımız bir süreç. Genel sekreter rakamları verdi; 200ton/saat. Saray’da yeni tesis kurma çalışmamız var. 3 ayrı istasyon kurarak hizmti daha hızlı götürmek için çalışmalarımız olacaktır. Hedefimiz; 5 yılsonunda asfalt olmayan yol kalmasın. Geldiğimiz noktada daha güçlüyüz. Müteahhit Ekim’in son haftası diyor ama müteahhit Ekim’in ilk haftasında bu işi bitirsin. Fehmi Başkan ilk çıkan asfalt senin olsun. Sen buradasın, senin olsun. Asfalt’ın ilk üretiminde buluşmak üzere hepinize saygılarımı sunuyorum.”

   Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Münür KAraevli ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün birlikte düğmeye basarak temeli atma çalışmalarını başlattılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AÇILMA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı kafe ve restoran işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri Tekirdağ …

Bir yanıt yazın