Cuma , 29 Mart 2024

ARI KOVANLARININ DAĞITIMINA BAŞLANIYOR

     Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi” kapsamında eğitime katılıp almaya hak kazanan vatandaşlara kovanlarının dağıtımına ay sonunda başlanacak. Proje kapsamında Tekirdağ ilinde toplam 50.000 kovan dağıtılacak.

     Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka; arıcılık projesinin sadece bölge ekonomisi açısından değil, aynı zamanda arıların çiçekler arasında polen transferi sağlaması nedeniyle sürdürülebilir bir çevre için önemli katkılar sağlayacağını belitti. Tekirdağ’a olan bu katkıları nedeniyle projenin tamamlanmasını heyecanla beklediklerini söyleyen Dodurka, ülkemizde bu kadar yüksek sayıda kovanı üretebilecek firma sayısının azlığından dolayı ihalede bazı gecikmelerin yaşandığını artık kovan dağıtım aşamasına gelindiğinin müjdesini verdi.

     Projenin teknik detayları hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan; proje kapsamında bu ayın sonunda Tekirdağ ili genelinde 1000, yılsonuna kadar 6000, 4 yılın sonunda ise toplam 50.000 adet kovan dağıtımının planlandığı belirtti.

   Daire başkanlığına bağlı bir teknik ekip, ihaleyi alan firmanın Adana’nın İmamoğlu İlçesindeki üretim yerlerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerde Langstroth tipi kovanların bölümlerini oluşturan; dip tahtası, kuluçkalık, ballık ve kapakları gözden geçirildi. Kovanların TSE standartları ölçülerinde yapıldığı, kullanılan ürünlerin yeterli kurulukta ve sarıçam olduğu belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın