Cuma , 19 Nisan 2024

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

12434661_10206784216217460_875883368_n   Ak Parti Süleymapaşa ilçe Başkanı Cüneyt Yüksel in ev sahipliğini yaptığı Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı Tarım Komisyonu tarafından organize edilen; “Arazi Toplulaştırma ve Dağıtımı” konulu bilgilendirme toplantısı Valilik Kültür Merkezinde yapıldı.

   Toplantıya: İl Başkanı Ahmet Akçay , Ak Parti milletvekilleri; Mustafa Yel,, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Tekirdağ Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı , Tekirdağ Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, müdürlük mühendisleri, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

   İlçemizde tarımla uğraşan çiftçilerimizin yaptığı tarımdan maksimum verimi alabilmeleri, miras yolu ile parçalanmış arazilerde artan maliyetlerin düşürülmesi ile tarla içi faaliyetlerin geliştirilmesi açısından çiftçilerimizin daha fazla kazanç sağlayabilmeleri, sosyal, ekonomik ve kültürel durumlarının üst seviyelere çıkarmaları için arazi toplulaştırmanın önemine vurgu yapıldı.

   İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları; toplantıya katılanlara ilçemizde 12 mahallede yapılması planlanan ve ülkemizde 1961 yılından itibaren başlayan toplulaştırma çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Soru cevap şeklinde devam eden istişarede toplantısında çiftçilerimiz sorunlarını milletvekillerine aktarma fırsatını buldular. Çiftçilerin sorunlarını çok iyi bildiklerini belirten milletvekilleri bu konuları İlgili bakanlığa aktardıklarını ve aktarmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

   Toplantı Yülsel’in Arazi Toplulaştırması talep eden mahallelerin il müdürlüğüne başvurması halinde bu taleplerinin gerçekleşmesi için milletvekillerimiz ve ilgili bakanlıkla gerekli görüşmeleri yapacağını açıklamasıyla sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın