Cumartesi , 20 Nisan 2024

ANKARA TERÖRÜNE OTURMA EYLEMİ

   Eğitim-Sen üyeleri TEKİRA AVM önünde Ankara Garı’nda ölenler için saat 10.04’te oturma eylemi yaptılar. Eylemde basın açıklamasını Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamil Sarı yaptı. Sarı’nın basın açıklaması: “Biz barışseverler; 12 ekim Cumartesi günü Türkiye’nin 4 bir tarafından Ankara Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak olan, Disk, Kesk, TTB’nin çağrısıyla planlanmış barış eylemine destek vermek için, katılmak, barış talebimizi dile getirmek için; Tekirdağ dan otobüslerle yola çıktık. Sabahın erken saatlerinde, otobüslerin yeni geldiği kortejlerin oluşmadığı saatte; insanlarımızın eski arkadaşlarını görüp onlarla sarılıp hasret giderdiği, halaya, orana durdukları bir saatte, barış talepleri olan insanların orta yerinde 2 bomba patlatıldı. Bizim grup patlayan bombaların 40 metre ilerisindeydi, çok acı verici bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Tanıdık, tanımadık arkadaşlarımız ve insanlarımız orada can verdiler.

   Tekirdağ ilinden Çerkezköy’den üyemiz olan iki öğretmenimiz ve birde doktor arkadaşımız çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar. Bu işi planlayanlar, yapanlar, bu işin arkasında kimler varsa, en kısa bir zamanda bulunup; gerçek kişilerin bulunup cezalandırılmalarını düşünüyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız; bir sürü canlar yitirdik, bir sürü yaralı var. Bu manzara ülkemiz için çok utanç verici bir durum, hükümet sorumludur.

     Buradan bir kez daha sesleniyoruz; çözümü onlar bulacak! Biz barış taleplerimizi haykırmaya, şimdi olduğu gibi bundan sonrada haykırmaya devam edeceğiz. Bu katliamda yetkili olarak kimlerin sorumluluğu varsa; biz vatandaşlar olarak, valisinden tutun emniyet müdürüne, bakanına, başbakanına ve cumhurbaşkanına kimler varsa, sorumlu kendini kim hissediyorsa, istifasını rica ediyoruz.

   Dün tuğlalı parkta tüm barışseverlerle birlikte bir basın açıklaması yaptık. Bugün ise burada oturarak eylemimizi sürdürdük. Biz Eğitim- Sen olarak; 2 gün grev kararımız var. İşyerlerimize gitmedik. Maalesef öğrencilerimizden 2 gün uzakta kaldık. Fazlasıyla tabii ki bunu telafi edeceğiz. Bugünkü eylemimizde ise Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin başka bir meydanında, barış sebeplerimizi haykırarak, barış güvercinlerimizi ve barış balonlarımızı uçurduk. Artık bu savaşın son bulmasını istiyoruz. 32 yıldır süren kirli bir savaşın içerisindeyiz. Karanlık güçlerin yönettiği, çözüme ulaşmamış bir savaş var halen daha ölümlerin devam ettiği ve artık kimsenin ölmesini istemiyoruz. Askerimiz, polisimiz, öğrencimiz, işçimiz, memurumuz, öğretmenimiz, doktorumuz, aklımıza kim geliyorsa; ölümler son bulsun istiyoruz.”

Tekirdağ Barosu avukatları da eyleme katılarak destek verdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın