Cuma , 29 Mart 2024

ALBAYRAK’TAN YEMİN KRİZİ AÇIKLAMASI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak TBMM’de Leyla Zana’nın yemin kriziyle ilgili basın açıklaması yayınladı. Albayrak’ın yemin krizi ile ilgili basın açıklaması:

     1 Kasım 2015 tarihinde seçime gidilmiş ve halkımız hür iradesini ortaya koymuştur. Seçimler sonucunda siyasi partilerin gösterdikleri adaylar aldıkları oy oranı doğrultusunda halkın temsilcisi olarak parlamentoya girmeye hak kazanmış ve milletvekili seçilmişlerdir.

    Anayasamızda belirlenen kaideler çerçevesinde seçilen milletvekilleri yemin etmek suretiyle görevlerine resmen başlamış olurlar.

     HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, yemin töreninde yemin metnine sadık kalmayarak, kendi ideolojisi doğrultusunda ifadeleri değiştirerek yemin metnini okumuştur. Tüm siyasi partilere, tüm siyasi görüşlere saygımız sonsuz olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa’sında belirlenmiş tüm kanunlara her kim olursa olsun koşulsuz uymakla yükümlüdür. Bu doğrultuda belirlenmiş olan yemin metnini hiç kimse kendi görüşü doğrultusunda değiştiremez. Bu anlamda HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın, kendi ideolojisi doğrultusunda yemin metnini değiştirerek okumasını kınıyor, bu ülkenin bir mensubu olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek tüm etnik grupları ile birlikte barış ve huzur içinde yaşayacağına olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın