Cumartesi , 20 Nisan 2024

ALBAYRAK’TAN DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Albayrak’ın mesajı: “İkinci Dünya Savaşının başlangıç günü olarak kabul edilen 1 Eylül, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Barış Günü” olarak kutlanmaktadır. İnsanlığın geleceği için en önemli günlerden biri olan 1 Eylül Dünya Barış Günü, dünyanın farklı bölgelerindeki insanlar için aynı anlamı ifade etmektedir.

   Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşanan kaos ortamı insanlığın geleceğini tehdit etmekte ve insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden almaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinin vazgeçilmez bir ilke olarak kabul edilmesi gereken bugünlerde birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız.

     Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor; acının, savaşın ve kötülüklerin olmadığı; mutluluğun, huzurun, hoşgörünün ve evrensel barışın hakim olduğu bir dünya diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın