Cumartesi , 20 Nisan 2024

ALBAYRAK “MUTLAKA EFSANE OLACAĞIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ilçelerde yapılan çalışmaları ve ileriye dönük projelerin paylaşımıyla ilgili bir ay önce başlatılan basın toplantılarına Hayrabolu’da devam edildi.
Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarına yaptığı çalışmalar hakkında ilk açıklamayı Belediye Başkanı Fehni Altayoğlu yaptı. Altayoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bugün ilk 500 günde yaptığımız çalışmalarla ilgili Hayrabolu ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısını yapıyoruz.
%99’u tamamlanmış olan Kanalizasyon, Yağmur Suyu ve İçme Suyu projelerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu 500 günün zor yaşadığımız günlerinde pansuman tedbirler aldık. Projelerde eksikler, hatalar vardı, bunları tamamladık. TESKİ’nin oluşması, bütçesinin yapılması, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın makinelerini tamamlamasından sonra çalışmalarımızı hızlandırdık. Belediyemiz; Trakya’da alt yapı çalışmalarında en hızlı çalışmaları ortaya koyan iki belediyeden biridir.”
Altayoğlu’ndan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Bir ay önce başlatmış olduğumuz 2015-2016 ilçelerdeki yatırımlarda basının bilgilendirilmesi; bugün bu programa devam ediyoruz. Geriye Şarköy, Kapaklı, Muratlı ilçelerimiz kaldı. Haftaya onları da yaparız.
MUTLAKA EFSANE OLACAĞIZ
Bugün 547. gün ama bir şeyi de söylemek istiyorum: 15 Ekim 1923 Tekirdağ Vilayet olmuş. 90 yıl sonra 30 Ekim 2014’te büyükşehir oldu. Büyükşehir oluşundan 1 ay sonra başladılar 546 gün oldu; “ne yapıyorsunuz?” “Neler yaptınız?” diyorlar. İcraatlar büyükşehir belediyesi adına yapılır, Kadir Albayrak adına yapılmaz. Mutlaka ve mutlaka efsane olacağız, verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Seçim kitapçığında ben ve başkanım ne söz vermişsek yerine getireceğiz.
KAPALI SPOR SALONU YAPACAĞIZ
İlk başlattığımız proje 11 ilçeye 11 okul; Tekirdağ her sene bir Şarköy nüfusu kadar artıyor. Türkiye’de %3,5 nüfus artışıyla 2. sıradayız. Her sene nüfus artışı ve göçlerden dolayı dersliğe ihtiyacımız var. Hayrabolu’da okul yerine Kaplı Spor Salonu yapılacak. 25 Şubat 2016 tarihinde temel atma töreni yapılacak. Hayrabolu’yla ilgili projelerimiz; Taşköprü’nün ortaya çıkarılması var. Hayrabolu Belediyesi Hizmet Binası, Yeni Otogar, Mezarlık yeri çözümlenmek üzere, Kapalı katlı otopark, Açık Pazar Alanı, Hayvan Bakımevi, Yaşlı Bakış Evi Projesi, Birçok sosyal projeyi hayata geçireceğiz.”
Albayrak’tan sonra Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka kendisine bağlı birimler de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dodurka’nın konuşmasından satırlar: Tarım Dairesi“Burası Tarım bakımından önemli ilçemiz; tarımsal arazilerde ilginç gelişme yaşandı. Köyle mahalle oldu. Hatta akrabalar birbirini şikâyet etmeye başladı. Hayvanlar geziyor, sanki köyde daha önce gezmiyorlardı. Mahalle olunca hemen olmayacakmış gibi; büyükşehir olunca şikâyet eder duruma geldik. Tarla yollarının bakım onarımını yaptık. Önümüzdeki yıl menfezleriyle daha doğru yapılacak.
7.500 dönüm mera alanı iyileştirildi. Arıcılık geliştirme çalışmalarında bu yıl 750 kovan, gelecek sene 500 kovan dağıtacağız. Yem bitkisini arttırmak için 6 ton fiy, bu 600 dönüm araziye yetecek miktarda fiy ve 7,5 ton bezelye dağıtımı yapılacak. Toplu sulama projesi 2 milyon bedelle firmaya verildi. Kadriye Mahallesinde 1.500 hayvanın yararlanacağı hayvan içme göledi tamamlandı.
İtfaiye’nin merkez ve Çerkez Müsellim’de 24 personelle hizmet veriyor. Kültür Dairesi’nin iftar yemekleri, kültür gezi faaliyetleri oldu. Sağlık Dairesi; Biz sadece larva alanlarında mücadele ediyoruz. Her ay gelip ilaçlama yaparak bu çalışmalarımızı devam ettirdik. Çevre Koruma Dairesi; Görevi çöp depolama alanlarını işletmek, hafriyat hizmeti vermektir. Büyükşehre devrolan ana yollar var. Bu yollardaki temizlik hizmetlerini 2016’da dairemiz üstlenecek. Hayrabolu’ya 300 adet çöp toplama konteynırı desteği yapılmıştır.”
Dodurka’dan sonra Zeki Gürcün kendisine bağlı birimlerin çalışmalar hakkında özetle şunları söyledi: “9,2 km. satıh yol yaptık. Köy yollarımızın bakım onarım çalışmaları devam etmektedir. 54.150 m2 kilit taşı, 2.500 m2 yağmur oluğu, bordür satın alınarak başkana teslim edildi. Grup yollarının proje ve ihaleleri hazırlandı. Mezarlıkların ot biçim ve bakımı iki bayramda da yapıldı. Toplu taşıma rehabilitasyon çalışmalarının 4 aşaması da tamamlandı. Çalışmalar başlatıldı. Eski köylerimizin ve kent içi ulaşım problemlerimiz büyükşehir tarafından elden geçirilecek.
Pazaryerinin de; yer altı otoparkı ve meydan şeklinde düzenlenmesine karar verdik. İhalesi dün imzalandı. Eğitim Parkı’nı içerisine yaptık. Çocuklarla trafik uygulamasını burada yapacağız. 8 kavşakta sinyalizasyon çalışması sürdürülüyor. 20 adet reklamlı kapalı durak, ilçe içine yerleştirilecek. 51 adet kapalı reklamsız durak montajı ay sonuna kadar tamamlanacak. 1/25000 Jeoteknik ekip çalışmaları Hayrabolu’da başlatıldı. 1/5000 planları askıdadır.”
Gürcün’den sonra Fatih Ünsal Hayrabolu Belediyesi ile mali konularda problem yaşamadan ilişkilerimiz devam etmektedir dedi.
Ünsal’dan sonra TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa Hayrabolu’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başa: “Hayrabolu’da 1-İçme suyu hattı yenilendi. 50 km yenilendi. 50 km asbestli boru gömüldü. 2-56 km kanalizasyon alt yapı kısmı yapıldı. 3-1.860km Hayrabolu
Yağmur suyu projesi tamamlandı. İhale aşamasına getiriliyor. DSİ tarafından ihale edilen TESKİ’ye devredilecek Hayrabolu Biyolojik Arıtma Tesisi tamamlandı. Önümüzdeki hafta işletilmeye başlanacak böylece Hayrabolu dereleri kurtulmuş olacak. Çerkez Müsellim, Şalgamlı atık arıtma tesislerini seneye TESKİ’ye alacağız” dedi.
Başa’dan sonra Genel Sekreter Oral Karakaya “Hayrabolu Belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasında ciddi bir uyum olduğu, kırsal alanlara yönelik çalışmamız gerektiği ortaya çıktı. 2016 yatırım programını da arzuladığımız şekilde sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.
Karakaya’dan sonra Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu kapanış konuşmasında şu bilgileri verdi: “Büyükşehir belediyesi ve TESKİ ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Hayrabolu TESKİ’de müdür değişikliği yaptık. Dört ayda kat ettiğimiz mesafe gözle görülür şekilde ortadadır. 2 temel sorunumuz var: Birincisi; Köyden mahalleye dönen yolların bakım, onarım, rehabilitasyon çalışması, diğeri; bizde duraklar meselesi çok önemlidir. Köylerde çocuklar okula gidecekse, gidebileceği durak yok. Bunu da büyükşehir belediye başkanıyla çözeceğiz. Bunları çözünce büyükşehri daha ciddi göreceğiz.
KADROLARIMIZI TAMAMLADIK
1/5000 ve 1/1000 Palan çalışması yaptık. 1/5000 askıdadır. Belediyeye geldiğimizde; veteriner, mimar, inşaat mühendisi, harita mühendisi, belediyenin avukatı; yoktu. Bunları alarak işe başladık. En hızlı şekilde kadrolarımızı tamamlayıp hizmet vermeye başladık. Hayvan Bakımevi yaptık. Klinik kurduk. Hukuk Büromuzu oluşturduk. İmar ve Fen İşleri Müdürlüğümüzü oluşturduk. Tamer Bey söyledi ama 6360 sayılı kanun çok açık; çöp taşıma büyükşehir belediyesine aittir. Çöpün toplu taşımasını çözersek elimiz çok rahat olacak.
BELDE BELEDİYELERİNİN BORÇLARINI ÖDEDİK
1.250.00TL Şalgamlı, Çerkez Müsellim kapanan 2 belde belediyesinin borcunu biz ödedik. İller Bankasına hiç borcumuz yok. Borçlanmalarımız olacaktır. Bunu halkın ihtiyaçları doğrultusunda yapacağız. 1,5 milyon makine ekipman yatırımı yaptık. 1,5 milyonluk daha ihtiyacımız var. Acil olanları aldık.”
Altayoğlu’ndan sonra Albayrak’ın kapanış konuşmasından cümleler: “1.1.2016 tarihinden itibaren Tekirdağ Büyükşehre bağlı bütün birimleri ile tam anlamıyla çalışmaya başlayacak. Üç koldan hizmet gidecek vatandaşa, büyükşehrin büyüklüğünü ve hizmetlerini daha iyi görecek. Davet aldık ama fırsatımız olmadı ancak Aralık’ta 3 gün fırsatımız var. Almanya’da biyogaz tesisini gezeceğiz.
SU FİYATLARINDAN TENKİT GÖRDÜK
Sistemi oluştururken en çok su fiyatlarından tenkit gördük. İkinci 6 ayda indirim yapalım dedik. Su parası yüksek diyenler, indirmeyin dedi. Haksız eleştirilere maruz kaldığımızı su fiyatlarımızı diğer illerle karşılaştırdığınızda görürsünüz. Türkiye’de en ucuz su fiyatı olan 3 büyükşehir belediyesinden biriyiz.
İSO 9001 BELGESİ ALACAĞIZ
11 ilçe ve büyükşehir İSO 9001 belgesi alma çalışmalarımız olacak. İnşallah yaklaşık 1,5 yıl sonra belgeyi almış olacağız.
HACIKÖY ASFALT PLENTİKASIMDA DEVREDE
Hacıköy’de 20.000 ton kapasiteli asfalt plentimiz Kasım ayında devreye girecek. Büyükşehir Hizmet Binamızın projesi tamam.1.1.2018’de o binada hizmete başlıyacağız. Bundan 2-3 ay sonra TESKİ Hizmet Binamız devreye girecek.
Yatırım Bütçesi’nin %10’nu ilçe belediyelerine dağıtan tek büyükşehir belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’dir.
TAŞ DÖŞEME İHALESİNİ TOPTAN YAPACAĞIZ
Bütün kırsal kesimde 257 köy, 23 belde taş döşeme işini çıkardık. Toptan büyükşehir meclisinden çıkarıp, toptan ihale edeceğiz. Bütün belde ve köylerin taş sorunu ortadan kalkacak. Bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.”
Konuşmalar sonrası basının sorularına cevap verildi. Şerif Beysalan’ın kapalı tarihi Hayrabolu Köprüsü’nün açılması ile ilgili sorusuna; Kadir Albayrak tarihsel geçmişini, Altayoğlu yapılan çalışmalar ve Dilşat Ergin; çalışmalardaki aşamalar hakkında bilgi verdiler.
Soru-cevap bölümüyle toplantı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın