Salı , 23 Nisan 2024

AKÇAY “MÜSTESNA İLLERDEN BİR TANESİYİZ”

Adalet ve Kalkınma Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen “İlçe Danışma Toplantısı” yapıldı. Toplantıya; İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ Milletvekilleri; Mustafa Yel ve Metin Akgün, 22. Dönem Milletvekili ve Kurucu İl Başkanı Ahmet Kambur, İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel, il ve ilçe yönetim, denetim, sandık, seçim kurulu üyeleri, mahalle, sokak, apartman sorumluları, basın ve Ak partili üyeler katıldılar.

Kabul edilen önerge ile oluşturulan Divan’da Divan Başkanlığı’na İlyas Küp, Başkan Yardımcılığına Serdar Ülgem, Katip Üyeliklere; Fatma Demirkapılar, Fatma Erol ve İslam Güven oy birliğiyle seçildiler. Divan Başkanı İlyas Küp “Süleymanpaşa İlçemiz Aralık ayı Divan Meclis Toplantısına hoş geldiniz. Divana bizi önerenlere teşekkür ederiz. Şimdi gündemi okutuyorum” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlatılan toplantıda gecenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Yüksel özetle şunları söyledi: “1 Kasım seçimlerinde canla, başla çalışan, Türkiye’nin istikrarı, birlik ve beraberliği için gecesini gündüzüne katan; başta milletvekillerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, seçim kurulu görevlilerimize, tüm ak görevli dostlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

TEKİRDAĞ’IN KİMLİĞİNİN BELİRLENME İHTİYACI

13 yıllık iktidarımız boyunca ilk defa 3 milletvekili ile Ankara’da temsil ediliyoruz. Bunun onur ve gururunu yaşıyoruz. 3 vekil kazandık, bu yeterli midir? İlimiz 7 yıldır CHP’li belediyelerle yönetilmektedir. Tekirdağ turizm, sanayi kenti olabilir mi? Süleymanpaşa’nın, Tekirdağ’ın kimliğinin belirlenmesine ihtiyacı var. Bunun için ilçe ve büyükşehir belediye seçimlerinin kazanılması var.

TORSAB CHP ZİHNİYETİNDEN HAYATA GEÇEMEDİ

CHP zihniyetinden dolayı TORSAB hayata geçirilemedi. Yerel seçimlere 3 ayımız var. Bizler; ülkemizin kalkınması için bizim 3 yılı, 3 ay varmış gibi çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Bugünden sonra el ele vererek çalışmamız gerekiyor.”

Yüksel’den sonra kürsüye İl Başkanı Ahmet Akçay davet edildi. Akçay konuşmasına “İlçe başkanımız Süleymanpaşa’yla ilgili kısa bir değerlendirme yaptılar. İlk defa çok şükür ki bizlere nasip oldu; 1 Kasım seçimlerinde şehrimizi ilk defa şehrimizi 3 milletvekiliyle temsil ediyoruz” diyerek başladı.

YOLLARIMIZ TARIMA UYGUN HALE GELMİŞTİR

Akçay konuşmasının devamında şunları söyledi; “Biz; müstesna illerden bir tanesiyiz. Yerel seçimlerde maalesef hiç belediye olmadı. Belediyesiz siyaset yapmak zor ama şunu görüyoruz ki hep birlikte yaşıyoruz; yollarımız, tarıma uygun araziler, ekime uygun hale gelmiştir.

BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLER UTANSIN

Bir sanatçı paylaşımında “Utanın, ben utandım” diyor. Ben de bizi bu hale düşürenler utansın diyorum. Bu şekilde anılmaktan, gündeme gelmekten hicap duyuyoruz. Umarız şehrimiz bir daha böyle şeylerle anılmaz. Belediyelerimiz de anılmaz.

SEÇİMLERDE TEKİRDAĞ’I PARTİMİZİN RENGİNE BOYAYACAĞIZ

Tekirdağ’da renk kırmızıdan griye döndü artık. İnşallah önümüzdeki seçimlerde burayı da yapacağız. Partimizin renklerine boyayacağız.

Akçay’dan sonra kürsüye davet edilen Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün özetle şunları söyledi; “ Kasım’dan bugüne sizleri çok özledim. 1 Kasım günü Tekirdağ’da tarih yazan Ak Parti gönüllüleri; Tekirdağ olarak 12 belediyeyi alan bir CHP varken siz, 3. sıradaki adayı Ankara’ya gönderdiniz. Biz; bütün cephelerde savaştık. 1 Kasım seçimlerinde; ektiğimiz buğdayların hasatlarını yaptık.

GELDİĞİNİZ GİBİ GİDERSİNİZ

Meydanlara çıkıp “12 belediye bizde, geldiğiniz gibi gidersiniz” diyerek bizlerle alay ettiler. Biz; gücenmedik, yorulmadık ve onları sandığa gömdük. Bu zafer, sizlerindir. Sizlere çok teşekkür ediyorum.

2019 SEÇİMLERİNDE 12 BELEDİYEYİ ALIRIZ

Bizim 2019 seçimlerinde 1 Kasım seçimlerinden 10 kat daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bütün ilçelerimizde üye kayıtlarımız artıyor. 2019 seçimlerinde CHP’den bu 12 belediyeyi alırız ve Tekirdağ halkı hizmet görür diyoruz. Sizleri selamlıyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.

Akgün’den sonra kürsüye Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel davet edildi. YEL’in konuşmasından satırlar: 3 Kasım 2002 tarihinden sonra 1 Kasım’dan sonra da bu ruhu sergileyen sizleri alnınızdan öpüyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

TÜRKİYE YOLUNA DEVAM ETMEKTE

Milletin her kesiminden burada insanımız var. Millet; Ak Parti’yi tekrardan 81 ilde ve ülkemizde iktidara getirdi. Bizler; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun gösterdiği yol üzere, yolumuza devam etmekteyiz. Türkiye; 2023, 2071 vizyonuna ulaşabilmek için yoluna devam etmektedir. 1 Kasım’’dan sonra yaşadıklarımız, 7 Haziran’dan sonra yaşadıklarımıza baktığınız zaman kimin önünün, neden kesilmek istendiği görülüyor. Durmadan yolumuza devam edeceğiz.

BU HÜKÜMET İŞ BİLEN BİR HÜKÜMET

Biz “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” diyoruz. Bayır Bucak Türkleri; Kızıldağ’da yine kalacak diyoruz. Bu da güçlü bir iktidarla olur. Bu hükümet, iş bilen bir hükümettir. Türkiye’mizi bataklıktan aldılar, refah toplumu seviyesine getirdik ama bu da bize yetmez. Orta gelir tuzağından alarak daha ileri seviyelere götüreceğiz. İnanıyorum ki; sizler gibi inançlı dava arkadaşlarımız olduğu sürece bu bize yetmeyecek.

2019 SEÇİMLERİNDE EN AZ DÖRT VEKİL

2019 seçimlerinde en az 4 milletvekili diyorum. Gönül ister ki, hepsini alalım. Bütün belediyeleri alalım.

BİZ 3 VEKİL BİRBİRİMİZE SÖZ VERDİK

Biz; 3 vekil birbirimize söz verdik; “Tekirdağ’ın çıkarı söz konusu olduğunda birleşeceğiz” dedik. Çünkü sen, ben yok; Tekirdağ var. Sen, ben yok; Türkiye var. 908.000 Tekirdağ’lı görevini yaptı, şimdi sıra bizlerde. 3 vekil il başkanımızla beraber, kalkınma bakanımızı ziyaret edeceğiz. Onkoloji hastanesinin açılmasını isteyeceğiz. Yeri hazır.

TEKNİK ÜNİVESİTEYE, ÇİFTÇİLERİMİİZN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Teknik Üniversite’ye ihtiyacımız var. Yöre çiftçilerimizin desteklenmesiyle ilgili sulama faaliyetlerine ihtiyacımız var. Anlatmak istediğim şu; biz, 7 veya 8 vekilin hepsine talibiz. Sizler de dava insanısınız, siz; bütün CHP’ne, bütün ülkeye yetersiniz. Kasım seçimlerinde arkadaşlar ampulü söndürmek istediler. Siz; onları avizeye çevirdiniz.

AKGÜN VE DOĞAN KOMİSYONLARA SEÇİLDİLER

Tekirdağ Milletvekillerinden; Metin Akgün’e, Tarım Komisyonu’nda Katip Üyelik, Ayşe Doğan’a, Kadın-Erkek Eşitliği komisyonunda görev verildi. Kendilerini kutluyorum.

TEKİRDAĞ’A EN GÜZEL HİZMET SÖZÜ VERİYORUM

Tekirdağ’a, Türkiye’ye en güzel hizmeti üretme sözü veriyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyorum.

Yel’den sonra İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akyüz; kürsüye gelerek ilçe kadın kollarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Akyüz’den sonra kürsüye gelen Belediye Grup Başkan Vekili Sezai Çakır belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akyüz; Belediyenin çalışma yapmadığı için onları eleştirecek bir şey bulmadığını söyledi. Basına açık bölüm Ak Parti’ye geçenlere rozet takılmasıyla sona erdi. Toplantı basına kapalı devam etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın