Cuma , 19 Nisan 2024

Ak Parti – Dünya Kanser Günü Basın Açıklaması

AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISI GALİP ÖGE;

KANSERLE MÜCADELEDE ÜLKEMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ BİR NOKTAYA DOĞRU YOL ALIYOR’

04022016 HASTANE1   4 Şubat  Dünya Kanser Günü vesilesi ile bir açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Galip ÖGE, kanserin nedenleri ve mücadele yollarını istatistiki bilgilerle ışığında bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

            ÖGE, ‘ Kanser hastalığı hakikaten ölümcül noktalara varacak kadar ciddi ancak erken tanı ile de mücadelesi var olan bir hastalıktır. Dünya da Kanser ölümcül bir hastalıkmış, tedavisi yok mu gibi yanlış algılar var. Bu algıları değiştirebiliriz. Kanser olmak dünyanın sonu değildir. Kanser ile mücadelede destek ve motivasyon önemlidir. Bilinenin aksine Kanser teşhisi konulmuş insanlar mesleki hayatlarına, günlük yaşantılarını devam ettirebilirler. Kanserde en önemli aşama erken tanı aşamasıdır.Erken evre kanserler daha az ölümcül olduğu ve geç evre kanserlere göre daha iyi tedavi edilebildiği için, erken tanı ve kanserden iyi sonuç elde etmek için farkındalık yaratılırsa bu noktada önemli bir mesafe katedebiliriz.

KANSERLE NASIL MÜCADE EDİLİR?

            Galip ÖGE, Kanserle mücadelenin çeşitli yollarının olduğunu belirterek bunları sayısal verilerle şu şekilde özetledi. ‘Yaşam standartlarını değiştirmeleri gerekmektedir. Tütün ve benzer ürünlerden uzak durarak, sportif aktivitelere önem vererek kısacası sağlıklı yaşam seviyelerini yükselterek kanserden uzak bir yaşam sürdürülebilir.

            Güncel verilere göre Türkiye’de 1 yılda 174 bin kişiye kanser teşhisi konuluyor.Bu kişilerin üçte ikisi erkekler, üçte biri ise kadınlardan oluşmaktadır.

            İlimizde de 937 yeni teşhis konan kanser hastası olup toplamda 2700 civarı kanser hastası Tekirdağ genelinde tedavi görmektedir. Yani İlimiz genelinde nüfusun binde 3 civarında kanser hastamız bulunmaktadır.

            Ayrıca Kanser vakalarında  geçmiş yıllara nazaran artışın düştüğünü görmekteyiz. Bunun sebebi aslında ülkemizdeki başarılı tütün kontrol programlarıdır.Önemli bir diğer veri ise ülkemizde Aile hekimleri ve KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ’lerde tarama faaliyetlerinin artışını görüyoruz. Bir kaç kanser türünde de diğer organlara sıçrama oranının taramalar sayesinde %10 düştüğü görülmüştür.

            Hükümetimiz de kanser hastalarıyla ilgili çalışmalarına devam etmekte olup, İlimizde de vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak adına Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi yapılması için çalışmalarımız da devam etmektedir.

            Bu bakımdan 4 Şubat Dünya Kanser Gününde kanser hastalığına yakalanan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diler, bu hastalıkla mücadele kapsamında çalışan tüm sağlık personelimize kolaylıklar dileriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın