Çarşamba , 24 Nisan 2024

ADD TEKİRDAĞ ŞUBESİ’NDE SEÇİM

add servet gurkan  Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi’nin Kurucu Genel Başkanları Prof. Dr. Muammer AKSOY’un adını verdiği 11. Olağan Genel Kurulu; 31 Ocak 2016, Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İÇÖZ Sahnesi’nde yapıldı. Genel Kurulda; Divan Başkanlığını Necdet MERCANOĞLU, Başkan Yardımcılığını Salih ÇELİK, yazmanlıklarını Ayşegül ONAY ve Özgür AKYEL yaptı.

  Genel Kurula; Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bilgi, Bilim-Danışma Kurulu Üyesi ADD Hayrabolu Şube Başkanı Melek Esmer, ADD Marmara Ereğlisi ve Muratlı Şubesi Başkan ve yöneticileri, CHP, DSP ve Vatan Partisi il başkanları, CHP ilçe başkanı,  İnşaat Mühendisleri. Odası,  Madeni ve Ağaç İşleri Odası, Kamu-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Emekli Öğretmenler Der., Yardım Sevenler Der., ÇYDD başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı.

   Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın T.C.’nin kaldırılmasına da değindiği genel kurul konuşmasından satırlar: “Andımızın kaldırıldığı, birtakım fetvalarla dinimizin de zedelendiği günlerden geçiyoruz arkadaşlar. Bir köyde imamda, öğretmen de bulunmalı; ona katılıyoruz. 3 kişi için imam bulunuyorsa bir öğrenci için bile öğretmen bulunmalıdır. Bunlar Türkiye’nin gerçekleridir. Nüfusumuz artmış. Her sene bu artışlar göçten dolayı devam ediyor. Türkiye’nin demografik yapısı değişiyor. Köylerden göç var.

   Büyükşehir olayını siyasal malzeme olarak kullanmak doğru değil. Kabuk değiştiren bir Türkiye; en büyük değişen illerin başında da Tekirdağ geliyor. Bunu siyaset malzemesi olarak kullanan siyasiler; bunu iki seçimde de kullandılar. Bu arkadaşlar lütfen Tekirdağ’da belediye olduğunu, 12 belediye olduğunu, sosyal belediyecilik yapan bir belediye olduğunu; lütfen kabul etsinler.

   Ben tarih koydum. 1.7.2017’de Tekirdağ’ın 11 ilçesinde alt-üst yapısı bitmiş, temiz denizi olan, mavi bayrak almış bir Tekirdağ için biz yola çıktık. Sadece ve sadece Tekirdağ’ın geleceğine dönük, güzel bir Tekirdağ yaratmak için çalışıyoruz.

   Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler içerisinde onun ilkeleriyle yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyor; en büyük Türkiye diyorum.”

   Albayrak’tan sonra söz alan ADD Genel Merkez Uönetim Kurulu Üyesi İsmail Bilgi özetle şunları söyledi: “Ülkemiz gerçekten çok karışık. Ülkenin Güneydoğu’sunda bir savaş var. Kabul etsek de, etmesek de orada savaş var. Orada ne olduğunu bilmiyoruz. Basın orada hapis içinde, doğru bilgiler alamıyoruz. Biz; basında gösterilmek istenenleri görüyoruz. İyi bir yolda giderken birdenbire savaşın içine düşürüldük. Ne oldu da birdenbire böyle olduk? Umarım ileride bunu Sosyal Bilimciler açıklar.

   Hukuk devletinin verdiğini bir tarafa bırakın diyen bir zihniyetle bu iş yürümez. Diyarbakır’da ADD binasını kiralamaya gidiyoruz. Bize kirayla bina vermiyorlar. Biz de tüm üyelerin katılımıyla bir bina aldık. Orada bizim bayrağımız var. Birilerinin giremediği yerde bizim bayrağımız var.

   Aydınlanma hareketlerine bakın; Doğu’dan başlayan bir hareket var mı? Trakya’dan bu hareket başlar. Gidin; Anadolu’daki insanlarla konuşun, ikna edin.”

   Bilgi’nin konuşmasından sonra Servet Gürkan; Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Mali Raporunu, Mehmet Çevik Denetim Kurulu Raporunu okudu. Oylamada oy birliğiyle raporların ibrası yapıldı. Tahmini bütçeyi okumak için kürsüye gelen Gürkan “Bugün görev teslim günü, bugün şahsım olarak son genel kurulu yapacağım. Son yıllarda birtakım olumsuzluklar yaşadık. Başkanlığı bırakıyorum ama ADD çalışmalarıma devam edeceğim. Bu akşamdan itibaren yine sizlerle birlikte olacağım. Basın mensuplarıyla birlikte olacağım” dedi. Konuşma sonrası okuduğu tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.

   Konuşmalar sonrası yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyelikleri için isimler alındı ve oylama yapıldı. 77 üyenin katıldığı, 68 üyenin oy kullandığı seçim sonunda seçilen üye listeleri: Yönetim Kurulu Asil; Fazlı Ertekin 64 oy, Servet Gürkan 62 oy, Ayşegül Onay 54 oy, Mustafa Erbaş 47 oy, Önder Kocaman 47 oy, Şenay Becerikli 46 oy, Muhittin Bektaş 37 oyla seçildiler. Denetim Kurulu Asil;  İsmail Üner62 oy, Mehmet Çevik 51 oy, Hasan Engin 48 oyla seçildiler. Disiplin Kurulu Asil; Av. Ali İhsan Tertemiz 60 oy, Necdet Mercanoğlu 46 oy, Fethi Erdener 38 oyla seçildiler. Genel Merkez Genel Kurul Delegeliğine; Servet Gürkan 68 oy, Fethi Erdener 63 oy,  Mustafa Erbaş 62 oy, Salih Çelik 59 oy, Şenay Becerikli 57 oyla seçilmişlerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın