Perşembe , 18 Nisan 2024

ADD “SABRIMIZ SONSUZ DEĞİLDİR”

Kısa adı ADD olan Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi 13 Kasım Cuma günü Akit Gazetesi ve Akit Televizyonu hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. ADD Tekirdağ Şubesi’nin savcılığa verdiği dilekçesi: “Atatürk’e ve Cumhuriyete yapılan çirkin saldırlar sınır tanımıyor. Atatürk sevgisinin ve Cumhuriyete bağlılığın milyonlarca yurttaşımızda nasıl kök saldığını görenler bu saldırılarını azgınlık ve terbiyesizlik noktasının da ötesine götürüyorlar.

Cumhuriyetimizin 92. yıl kutlamalarındaki büyük coşku ile Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybedişimizin 77. yıldönümünde, büyük öndere olan bağlılık ve sevginin bir kez daha kendini göstermesi bu saldırganlığın boyutlarını en üst noktaya taşıdı. Bu saldırganlıklarının özellikle 10 Kasım günü yinelemeleri bir yerlerden işaret ve cesaret aldıklarının göstergesidir.

Bu türden çirkin saldırılara karşı Cumhuriyet savcılarının doğrudan yetkilerini kullanarak derhal harekete geçmemeleri halinde adalet sistemi üzerindeki “siyasi vesayet” söylemleri de doğal olarak güç kazanacaktır.

Bu ve benzeri çirkinlikleri yapanların amaçları Atatürk’e gönülden bağlı halkımızı çileden çıkararak kışkırtmak ve kargaşa yaratmak ise amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ancak bu saldırılara karşı sabrımızın sonsuz olduğu da düşünülmemelidir.

Her fırsatta dini referanslar gösterenlerin İslam dininde “ölen insanın arkasından” kötü konuşulmayacağı etik anlayışını dahi çiğneyerek, Türk yurduna ve Cumhuriyetine hayat veren Büyük Önder’in anısına yaptıkları bu çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz. 13.11.2015

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın