Cumartesi , 20 Nisan 2024

1912 ŞARKÖY DEPREMİNİN ETKİLERİ ANLATILDI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “1912 Şarköy Depremi ve Tekirdağ’a Etkileri” konulu panel Yılmaz İçöz Sahnesi’nde yapıldı.

     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panel’in açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Albayrak konuşmasında şunları söyledi: “Tekirdağ 30 Mart 2014’ten sonra büyükşehir oldu. Tekirdağ merkezin ismi değil. 92 yıllık merkez ilçesi Süleymanpaşa oldu. 257 köy, 23 belde, 11 ilçesiyle, 907.000 nüfusun ismi; Tekirdağ.

     Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanlığı’nı öncelikle kurduk. Daire Başkanlığı geldiği günden bu yana; Tekirdağ’ın depremselliğini vatandaşlara anlatmak, depremle birlikte yaşamayı sizlere anlatmaya çalışıyoruz.

   Tekirdağ binalarının %80’i 1999 depreminden önce yapılma. Sabah Deprem Öncü İstasyonunun açılışındaydık. Bunu kurduk. Yenice ve Gaziköy’de kurulması için her türlü desteği büyükşehir belediyesi olarak veriyorum. İnşallah bir daha depremle karşılaşmayalım ama depremle yaşamayı öğrenelim diyorum. Bu duygularla sizleri selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

     Albayrak’ın konuşmasından sonra panelin konuşmacıları; Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, DOHAD Afet Uzmanı Özden Işık, DOHAD görevlisi Fuat Agalday sahneye davet edildi. Paneli “Deprem animasyonu göstereceğiz95’te neler olmuş izleyelim” diyerek paneli başlattı. Gündoğdu; 1912 Şarköy Depremi ve Tekirdağ’a etkileri, Özden Işık; Afet Yönetim Sistemi’nde depremi önceden belirlemenin yeri, Fuat Agalday; Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın